Alcoolemie RECORD la un șofer de 62 de ani. A fost implicat și într-un accident în cartierul Bună Ziua



Poliţiştii clujeni cercetează un bărbat de 62 de ani din Cluj-Napoca care a condus un autoturism pe strada Fagului din Cluj-Napoca, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conform oamenilor legii, la data de 23 aprilie în jurul orei 07.10, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Cluj, în urma unui eveniment rutier ce a avut loc la intersecţia străzilor Fagului cu Becaș au constatat că bărbatul de 62 de ani, aflat la volanul maşinii emană halenă alcoolică.

Bărbatul, domiciliat în Cluj-Napoca a fost testat de către poliţişti cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie de peste 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică, de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

Comentarii Facebook