Al doilea autor al furtului de tablouri de 400 de mii de euro a fost prins!El mai furase inainte 12 tablouri in valoare de 60 de mii de lei - VIDEO

 

Barbatul de 32 ani din comuna Sarmasag, judeţul Salaj se sustragea urmaririi penale dupa ce a furat tablouri in valoare de 400.000 de euro, in 24 decembrie 2010, dintr-o locuinta din centrul Clujului.

 

In urma cercetarilor efectuate politistii au stabilit ca acesta este si autorul spargerii din noaptea de 10 decembrie 2010, cand a furat tablouri in valoare de 60.000 de lei.

"In noaptea de 10-11.12.2010, politistii clujeni au fost sesizati despre faptul ca dintr-o locuinta de pe raza municipiului Cluj-Napoca, persoane necunoscute au patruns prin efractie si au sustras 12 tablouri. Prejudiciul estimat de proprietar este de aproximativ 60.000 lei.

In urma verificarilor efectuate de politistii clujeni, principalul suspect in comiterea faptei este un barbat de 32 ani, din comuna Sarmasag, judetul Salaj, care se sustragea de altfel urmaririi penale pentru comiterea altei fapte de furt de tablouri (fapta savarsita pe raza municipiului Cluj-Napoca in 24.12.2010, cu un prejudiciu estimat de proprietar si recuperat, de aproximativ 400.000 euro, celalalt suspect aflandu-se deja in arest). De asemenea, barbatul a mai fost pedepsit penal de autoritatile din Ungaria, fiind cercetat si de politistii din judetul Satu Mare pentru fapte similare
", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, inspectorul Gina Pop.

Suspectul se ocupa de amenajari interioare si astfel castiga increderea persoanelor instarite. "Afla despre valoarea unor bunuri detinute de proprietari, dupa care le sustragea in scopul comercializarii.

Cu sprijinul politistilor din cadrul IPJ Salaj, suspectul a fost depistat pe raza orasului simleu Silvaniei si a recunoscut fapta savarsita. Primele verificari au stabilit ca acesta a vandut obiectele de arta unui colectionar de arta din judetul Satu Mare, politistii clujeni deplasandu-se in municipiul Satu Mare pentru recuperarea a opt dintre acestea
", a mai spus Gina Pop.

Suspectul a primit sambata mandat de arestare pe 29 de zile.

 

In 24 decembrie 2010, mai multe tablouri in valoare de 400 de mii de euro au fost furate din locuinta unui batran din centrul municipiului Cluj-Napoca. Unul dintre autorii spargerii a fost retinut a doua zi. Cel de-al doilea, abia saptamana trecuta si a primit mandat de arestare sambata 5 februarie 2011.

Comentarii Facebook