Agentii de politie sunt "sclavii" sefilor si numirile in functie sunt politice! VEZI ce alte acuzatii aduc sindicalistii din Politia Romana


Vicepresedintele Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP), Viorel Stroe, a declarat ca agentii de politie sunt "sclavii" sefilor, care se cred tot pe vremea Comunismului.

"Nu-i cunosc nici pe domnul Fatuloiu, nici pe domnul soric sau Toba sau altii implicati in acest scandal, dar asta arata ca acest sistem nu functioneaza. Mentalitatile tot comuniste au ramas, atat timp cat sefii ii considera pe agentii de Politie sclavi si ei se considera proprietari de sclavi, si nu manageri. As dori sa vad o Politie europeana, asa cum se tot vehiculeaza", a declarat Viorel Stroe.

Liderul SNAP a mai afirmat ca agentii de politie castiga foarte prost si ca veniturile in Politia Romana difera foarte mult, de la sefi la subalterni.

"Asa cum hotul merge sa fure pentru bani, si noi mergem sa-l prindem pentru bani, dar discrepantele salariale in Politie sunt foarte mari. Seful meu direct castiga dublu fata de mine, cel deasupra lui triplu si cel de mai sus de patru ori cat mine si atunci ma intreb cum se chivernisesc economiile, banii ministerului, in conditiile in care omul din strada, politistul care intra in contact cu infractorii, e platit cu un salariu mic, iar cel din birou ia triplu si nu face nimic", a afirmat Viorel Stroe.

Sindicalistii din politie cer elaborarea unui ghid de promovare in cariera.

"Ar trebui facut un ghid al carierei, sa stie fiecare ce sa faca daca vrea sa devina inspector sef la Neamt, pentru ca in prezent, azi sunt agent, daca ma imbrac in anumite culori poate ajung inspector sef, la noi numirile sunt peste noapte. In Politia Romana jumatate muncesc, din cealalta jumatate, un sfert fac statistici despre cei care muncesc, iar celalalt sfert prognoze despre viitor", a mai afirmat Stroe.

Vicepresedintele SNAP a participat la Cluj Napoca la adunarea generala a SNAP si la sedinta de infiintare a Federatiei Sindicatelor Democratice ale Politistilor din Romania "Alexandru Ioan Cuza", care va reprezenta 10.000 de agenti la nivel national.

Comentarii Facebook