Afișul din Florești considerat discriminator de un clujean imobilizat în scaunul cu rotile: ”Nu intrați cu cărucioarele!” - FOTO

 

Un clujean imobilizat într-un scaun cu rotile este uluit de afișul postat la intrarea într-un magazin alimentar din Florești.

 

Astazi am fost la un magazin, aici, în Floresti, pe strada Eroilor, in Ansamblul Multiserv. Am fost cu Adriana si cu fetita cu caruciorul si este un magazin de lactate cu denumirea ROMFULDA, iar la usa de la intrare scrie foarte frumos ”Va rugam nu intrati cu carucioarele in magazin”. Nu stiu daca magazinele au acest drept de a refuza sa intre mamele cu carucioare in magazin. În general cand merg mamele sa cumpere de la acest magazin trebuie sa isi lase copilul care este in carucior cu alta mama, cat timp isi face cumparaturile. 

 

Poate unii vor zice de ce nu intra mama cu copilul in brate in magazin, dar poate acesta doarme sau daca intra cu el in magazin caruciorul ramane afara si s-ar putea sa nu il mai gaseasca acolo cand iese din magazin.

 

Mie mi se pare o descriminare pe fata mai ales ca acest magazin functioneaza fara sa aiba o rampa sau poate anuntul este valabil si pentru persoanele cu dizabilitati care utilizeaza fotoliul rulant. Pentru ori cine ar fi acest mesaj nu cred ca e normal”, ne-a scris Dacian Makszin, campion paralimpic la tenis de masă.

 

----------------

UPDATE

 

Cum am putea ajuta mamicile sa poata urca cu carucioarele de pe strada Dambovitei pe Aurel Vlaicu. Trebuie sa faca un tur pana la IRA sau Cinema Marasti. Aici aflandu-se trotuare nu scari. Putin oameni sar sa le ajute, o problema ar mai fi pe strada Fabricii de Zahar. Pana la bariera studenti parcheaza cu nesimtire pe trotuar neavand posibilitatea sa treci cu caruciorul, trebuie sa iesi in strada si poate ai norocul sa te si loveasca vreo masina neavand nici o vina ca alti au parcat cu nesimtire pe unde oameni ar trebui sa umble”, ne-a scris și Cristina

Comentarii Facebook