Aeroportul clujean invins de ceata! Zborurile interne au fost mutate la Sibiu, iar cele externe au fost anulate - VIDEO

 

Aeroportul International Cluj a dovedit ca nu poate face fata cetii si multe curse au fost anulate sau traficul a fost deviat pe aeroportul din Sibiu. Problemele au aparut inca din dimineata zilei de marti, 8 februarie, si au continuat pe durata intregii zile.

 

Au fost anulate pe rand zborurile spre Bucuresti, Munchen, Treviso si Viena. Directorul Aeroportului International Cluj Napoca, David Ciceo, a declarat in jurul orei 10.00 ca lucrurile se vor rezolva, dar pana seara nu a mai decolat niciun avion.

 

"In maxim 2 ore ceata se va risipi si vor fi conditii de decolare si aterizare. Am vorbit cu meteorologii si m-au asigurat ca acest fenomen de ceata este unul de scurta durata", a spus Ciceo, dar vorbele lui au fost infirmate de ceata de afara.

 

Zborurile spre Bucuresti au fost amanate de mai multe ori si in cele din urma pasagerii care au stat 5 ore pe aeroport au fost dusi la Sibiu, unde ii astepta o aeronava.

 

"Am ajuns in aeroport la pe ora 11.00 si trebuia sa plecam la ora 13.00. Ne-au spus de mai multe ori ca vom  pleca si  nimic. Pe la ora 19.00 ne-au anuntat ca ne vor duce la Sibiu si vom pleca de acolo la Bucuresti", a declarat unul dintre pasagerii care au stat cu orele pe aeroportul din Cluj Napoca.

 

Sistemul de balizaj de pe pista Aeroportului International din Cluj , chiar daca a fost schimbat de curand, nu face fata conditiilor de ceata, deoarece este prea slab.

 

Sistemul ILS (Instrument Landing System) instalat la aeroportul clujean permite aterizarea in conditiile in care vizibilitatea este de minim 800 de metri, dar in dimineata si in cursul zilei de marti, 8 februarie. vizibilitatea a fost de circa 100 de metri.

 

Comentarii Facebook