ADMITERE 2013: Mesajul ministrului delegat pentru Învățământul Superior pentru absolvenții de liceu


Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, le-a adresat un mesaj absolvenților de liceu care își susțin în această perioadă admiterea la facultate.

"Liceenii care au promovat examenul de Bacalaureat se află, din nou, în faţa unui moment important al vieţii lor - momentul în care îşi aleg specializarea, se înscriu şi susțin admiterea la facultate. Practic, este primul pas în alegerea viitoarei cariere. Fără îndoială, este un moment al emoţiilor şi al aşteptărilor atât pentru viitorii studenţi, cât şi pentru profesori", a scris ministrul.

"Cu acest prilej, doresc să reafirm convingerea şi determinarea Guvernului şi a Ministerului Educaţiei Naţionale de a continua procesul de modernizare a sistemului de învăţământ superior şi de cercetare, pentru a creşte atât calitatea, cât şi eficienţa actului de educaţie. Educaţia şi cercetarea pot deveni motoarele dezvoltării României, instrumentul prin care această generaţie, care susţine în aceste zile examenul de admitere, are şansa de a construi un viitor mai bun.

În ceea ce priveşte examenul în sine, doresc să asigur şi părinţii şi candidaţii că ministerul urmărește modul în care se desfășoară admiterea în învățământul superior și colaborează cu universităţile pentru a asigura un cadru adecvat de derulare a întregului proces. Le urez succes tuturor celor aflaţi în pragul admiterii în învăţământul superior şi îi felicit pentru alegerea de a merge mai departe pe drumul cunoaşterii şi al împlinirii profesionale", le-a transmis Mihnea Costoiu absolvenților de liceu.

Comentarii Facebook