Admitere UMF Cluj: Cea mai mare concurenta, de 4,6 candidati pe loc, este la specializarea Moase si Asistenti Medicali

Inscrierile la Universitatea de Medicina si Farmacie s-au incheiat. Pe cele 820 de locuri si-au depus dosarele 1.446 de candidati.

 

Potrivit site-ului oficial al Universitatii, la Facultatea de Medicina s-au inscris 576 de candidati pe cele 280 de locuri bugetate scoase la concurs. La Medicina Dentara, au fost depuse 154 de dosare pentru cele 70 de locuri bugetate, iar la Farmacie 284 de doasre pe cele 95 de locuri la buget. Cea mai mare concurenta este la specializarea Moase si Asistenti Medicali, unde s-au inscris 11 candidati pe 25 de locuri bugetate.

 

Universitatea mai pune la dispozitia candidatilor 30 de locuri cu taxa la Medicina, 25 la Medicina Dentara, 70 la Farmacie si 50 de Asistenti Medicali si Moase.

 

Concursul de admitere are loc miercuri, 21 iulie. "Examenul de admitere se sustine prin proba scrisa, in limba romana. Concursul se desfasoara dupa sistemul "grila" al intrebarilor cu raspunsuri multiple. Durata probei este de 2 ore", anunta conducerea UMF Cluj.

 

Taxa de inscriere pentru concursul de admitere este de 300 de lei. Pe locurile cu taxa, studentii vor plati pentru anul I de studiu 8.100 de lei, care reprezinta taxa de anul trecut, actualizata cu indicele de inflatie.

Comentarii Facebook