Adi Hadean: "Frigaruia de 100 de metri de la Zilele Clujului va fi un record mondial" - INTERVIU


Blogger -ul culinar, Adi Hadean, a descris intr-un scurt interviu acordat Stiri de Cluj ce se va intampla in 28 mai, cand va gati "cea mai lunga frigaruie din lume" la Zilele Clujului.

Stiri de Cluj: De unde ti-a venit ideea?

Adi Hadean: Am studiat mult si m-am documentat pentru ca am vrut sa realizez ceva ce nu s-a mai facut. Puteam sa gatesc un gulas, dar s-a facut la Salonta unul de 1.300 de kilograme. Eu puteam foarte usor sa gatesc unul de 1.500 de kilograme, dar nu reprezenta nicio provocare. Am citit pe site -ul Guiness Book pentru a vedea daca a mai fost stabilit un astfel de record, la cea mai lunga frigaruie, si pot spune sigur ca niciodata nu s-a mai incercat.

Stiri de Cluj: Esti pregatit pentru aceasta provocare, daca pana acum nimeni nu a mai facut o astfel de frigaruie?

A.H.: Nu cred ca va fi o mare problema pentru ca am o oarecare experienta. In 2003 am facut o frigaruie de 13 metri, iar in 2006 am pregatit una de 20 de metri. Atunci as fi facut una mult mai lunga, dar nu am avut banii necesari. Acum am reusit sa adun sponsori si totul va fi mult mai usor. Tepusa pe care va fi pusa carnea va fi din inox si este realizata de o firma care ma sponsorizeaza.

Stiri de Cluj: Ce carne vei folosi si in ce cantitati?

A.H.: Frigaruia de 100 de metri va fi din carne de pui si legume. 150 de kilograme de piept de pui si 50 de kilograme de legume: ceapa si ardei. Pentru a da gust mai bun voi folosi si kaizer, dar in cantitati mult mai mici. Frigaruia va fi realizata pe strada Kogalniceanu, unde, in 28 mai, va fi un targ de produse traditionale romanesti. Dupa ce voi termina totul clujenii vor putea manca frigaruia.

Stiri de Cluj: Cat va costa toata "distractia"?

A.H.: Produsele si echipamentele pe care le voi folosi pentru a gati aceasta frigaruie uriasa vor costa circa 3.000 de euro. Sincer eu cred ca as putea face o frigaruie de un kilometru, dar sunt deschis provocarilor si in urmatorii ani vom putea sa ne doboram recordul.

Stiri de Cluj: Cine te va ajuta?

A.H.: Am 8 bloggeri care ma vor ajuta. Am discutat cu ei, dar lista este deschisa si altor doritori, conditia fiind sa fie din mediul online, pentru ca aceasta frigaruie va fi a bloggerilor. In total sper sa ne adunam vreo 20 de oameni care sa ducem la bun sfarsit aceasta provocare.


Citeste si...

Vezi cine va canta la Zilele municipiului Cluj Napoca si cand vor avea loc!

Adi Hadean gateste o frigaruie de 100 de metri de Zilele Clujului

Comentarii Facebook