Adevărul DUREROS spus de fondatorul Transylvania College, Dan Baciu, despre creșterea copiilor. TREBUIE CITIT DE DOUĂ ORI

 

Fondatorul Transylvania College, Dan Baciu, a organizat în acest an trei tabere pentru copii, dar a tras o concluzie extrem de dureroasă.

 

Copiii din familiile de români primesc totul pe tavă, mai puțin educație. ”Sunt indisciplinati, nerecunoscatori, nerespectuosi, vorbesc urit , nu stiu sa manince, nu pot sa taca 3 secunde, risipesc totul, distrug orice echipament, rechizitele, mingile de fotbal sau ping pong, rup florile, etc.”, a scris Dan Baciu, într-o postare pe Facebook.

 

Dragii mei, in cele trei tabere pe care le-am organizat vara aceasta, am constat un adevar dureros: sunt tot mai multi ”specialisti” in cresterea copiilor (psihologi, specialisti in parenting, etc ) si tot mai putini parinti. Parintii isi leapada copii de la cele mai fragede virste si ii dau pe mina specialistilor sau merg non stop la cursuri, sau le cumpara cadouri, ii duc la festivaluri, ii trimit in 3 tabere intr-o vara, ii picteaza pe fata cu orice ocazie, le cumpara tone de apa dulce colorata, le pun in fata telefonul mobil sau ipadul , etc. Cind, de fapt, nimic nu poate inlocui prezenta parintilor. Si toate absentele se aduna si incep sa isi faca efectul de pe la 3 ani. Si astfel vedem in tabara copii intre 3-18 ani care prezinta urmatoarele simptome: sunt indisciplinati, nerecunoscatori, nerespectuosi, vorbesc urit , nu stiu sa manince, nu pot sa taca 3 secunde, risipesc totul, distrug orice echipament, rechizitele, mingile de fotbal sau ping pong, rup florile, etc. Niciun copil nu a adunat vreo hirtie sau gunoi de pe jos si nici nu a strins vreo foarfeca, creion, carioca, marker, minge etc la sfirsitul zilei. Asa incit la inceputul fiecarei tabere a trebuit sa reinnoiesc toate materialele " neconsumabile". Inclusiv lanternele. E un fel de atitudine ca in Romania trebuie musai sa risipim totul ca sa fim cool. Americanii care au fost si ei in tabara s-au crucit de ce au vazut. In plus au si citit cite 2-3 carti pe cind ai nostri nici macar nu au atins o carte. Semnele denota o suferinta mare, pe care nimeni nu o vede. In cele trei tabere am dat totul din mine incit am terminat epuizat. Si am inteles ca niciun educator nu poate fi prezent la clasa si atent si empatic, mai mult de o saptamina. Sau se imbolnaveste. Si atunci se preface ca ii pasa. Si atunci am constat impreuna cu americanii ca leadershipul si mindfulness-ul sunt concepte prea elaborate pentru noi. Si nu voi mai face niciodata tabere cu aceste teme. Decât tabere despre bun simt si respect. Altfel copiii vor produce accidente de pe la 20 de ani ca baiatul din masina rasturnata din prima fotografie. Accident intimplat duminica aceasta, in dreptul taberei noastre. Tinar beat, fara carnet, a furat cheile de la masina prietenului sau si a avariat alte trei masini ale unor pensionari care nu si le vor mai putea repara niciodata. Asta se va intimpla tot mai des”, a scris Dan Baciu.

 

 

Vă rugăm să păstrați un ton decent în comentarii. Postările care nu sunt la subiect vor fi șterse.

Comentarii Facebook