Social

Adevărul DUREROS spus de fondatorul Transylvania College, Dan Baciu, despre creșterea copiilor. TREBUIE CITIT DE DOUĂ ORI

   

Fondatorul Transylvania College, Dan Baciu, a organizat în acest an trei tabere pentru copii, dar a tras o concluzie extrem de dureroasă.

 

Copiii din familiile de români primesc totul pe tavă, mai puțin educație. ”Sunt indisciplinati, nerecunoscatori, nerespectuosi, vorbesc urit , nu stiu sa manince, nu pot sa taca 3 secunde, risipesc totul, distrug orice echipament, rechizitele, mingile de fotbal sau ping pong, rup florile, etc.”, a scris Dan Baciu, într-o postare pe Facebook.

 

Dragii mei, in cele trei tabere pe care le-am organizat vara aceasta, am constat un adevar dureros: sunt tot mai multi ”specialisti” in cresterea copiilor (psihologi, specialisti in parenting, etc ) si tot mai putini parinti. Parintii isi leapada copii de la cele mai fragede virste si ii dau pe mina specialistilor sau merg non stop la cursuri, sau le cumpara cadouri, ii duc la festivaluri, ii trimit in 3 tabere intr-o vara, ii picteaza pe fata cu orice ocazie, le cumpara tone de apa dulce colorata, le pun in fata telefonul mobil sau ipadul , etc. Cind, de fapt, nimic nu poate inlocui prezenta parintilor. Si toate absentele se aduna si incep sa isi faca efectul de pe la 3 ani. Si astfel vedem in tabara copii intre 3-18 ani care prezinta urmatoarele simptome: sunt indisciplinati, nerecunoscatori, nerespectuosi, vorbesc urit , nu stiu sa manince, nu pot sa taca 3 secunde, risipesc totul, distrug orice echipament, rechizitele, mingile de fotbal sau ping pong, rup florile, etc. Niciun copil nu a adunat vreo hirtie sau gunoi de pe jos si nici nu a strins vreo foarfeca, creion, carioca, marker, minge etc la sfirsitul zilei. Asa incit la inceputul fiecarei tabere a trebuit sa reinnoiesc toate materialele " neconsumabile". Inclusiv lanternele. E un fel de atitudine ca in Romania trebuie musai sa risipim totul ca sa fim cool. Americanii care au fost si ei in tabara s-au crucit de ce au vazut. In plus au si citit cite 2-3 carti pe cind ai nostri nici macar nu au atins o carte. Semnele denota o suferinta mare, pe care nimeni nu o vede. In cele trei tabere am dat totul din mine incit am terminat epuizat. Si am inteles ca niciun educator nu poate fi prezent la clasa si atent si empatic, mai mult de o saptamina. Sau se imbolnaveste. Si atunci se preface ca ii pasa. Si atunci am constat impreuna cu americanii ca leadershipul si mindfulness-ul sunt concepte prea elaborate pentru noi. Si nu voi mai face niciodata tabere cu aceste teme. Decât tabere despre bun simt si respect. Altfel copiii vor produce accidente de pe la 20 de ani ca baiatul din masina rasturnata din prima fotografie. Accident intimplat duminica aceasta, in dreptul taberei noastre. Tinar beat, fara carnet, a furat cheile de la masina prietenului sau si a avariat alte trei masini ale unor pensionari care nu si le vor mai putea repara niciodata. Asta se va intimpla tot mai des”, a scris Dan Baciu.

 

 

Vă rugăm să păstrați un ton decent în comentarii. Postările care nu sunt la subiect vor fi șterse.

coral1_1_1.jpg
12-8-2017, 13:04
123 vizualizări
35 comentarii
Vlad15-8-2017, 15:10
Acest articol trebuie citit într-adevăr de 2 ori .
Bravo curajului d-lui Baciu , are perfecta dreptate , atenție la început -e vorba de copii familiilor de romani , a punctat foarte bine.
Va stimez pt ceea ce scrieți și ceea ce incercati sa faceți pt unii dintre noi, înțelege cine ce dorește, și cum poate fiecare . Nu are de ce sa fie cineva afectat , dacă nu se simte .
circumspect14-8-2017, 11:01
Eu as vrea sa stiu de la vecinii lui domnu Baciu cum a fost el cand a fost mic, bun ascultator cu bun simt? sau la fel ca monstrii astia mici. Si daca a fost cuminte si a ajuns un "oportunist financiar" sa ne explice cum (care i-au fost dascalii), dar daca a fost monstrulet si a ajuns aici, atunci ii inteleg perfect pe parintii acestor copii ! :D
parinte14-8-2017, 10:36
Articolul desi scris in frustrare descrie foarte clar situatia actuala din educatie.
Indiferent daca e vorba de o institutie privata (eg. cel mentionat in articol) sau una publica lipsa educatiei de acasa se vede. Si problema nu e statutul financiar al parintelui ci timpul investit de parinte in copil.
De fapt un parinte cu statut financiar mai bun stie mai bine (statistic vorbind!) cum ar trebui sa-si educa copilul si nu va incerca sa-i ofere totul pe tava cum din pacate incearca sa faca restul.
Cristian George Nicolau13-8-2017, 18:30
Există și excepții: copiii părinților care au știut să împartă cu ei grijile și răspunderile. În contrast cu cei care au încercat să-i educe ca ”învingători” prin inducerea unei poziții de egoism ilustrată de zicerea: ”decât să plângă mama mea, mai bine să plângă mama celuilalt”.
Exemplu de ”așa da” - cu copii bine educați, într-o tabără - pe care l-am trăit personal.
https://reintregirea.ro/actualitatea/9843-scoala-de-vara-parohia-matisesti.html
Cris Gigi Niculai14-8-2017, 6:28
de bmw mniertzan ai auzit ?
georgian13-8-2017, 14:06
Sa nu generalizeze, copiii cu care are dumnealui de-a face sunt toti beizadele din familii pline de bani. Parinti care au crezut ca fericirea copiilor se poate cumpara cu bani asa ca nu-i de mirare ca nu au valori morale acesti copii. Cine sa-i educe cand ei au fost crescuti de catre bona si menajere ca doar mami si tati aveau "bizniz".
Gina13-8-2017, 17:24
A facut o radiografie perfecta a educatiei primita de majoritatea copiilor, fie de la sat, fie de la oras, cu posibilitati materiale sau nu. Sunt invatatoare si de multe ori simt ca ma lupt cu morile de vant in privinta educatiei civice. Poti sa le dai foarte mult la scoala, dar bunul simt il mostenesc din familie.
Patrik13-8-2017, 7:28
Lasa Dane ca la cate mii de euro mulgeti de pe fiecare parinte, anual, poti cumpara tiruri de carioci si mingi! Inainte de a arata cu degetul spre copii ar trebui sa va intrebati daca staff-ul vostru nu are nicio vina in felul cum se comporta acesti copii?
Ovi13-8-2017, 8:53
Ba Petre, ai inteles " perfect" mesajul d-lui Baciu, ...Bula sau Lulu pricepeau mai mult decat ai priceput tu.
@ovi13-8-2017, 18:55
Ovi, stai jos. Esti prost!
@@ovi13-8-2017, 20:26
replica de cocalar
@ovi13-8-2017, 21:44
Dupa cum spuneam: stai jos, esti prost!
Razvan14-8-2017, 7:31
"Summer camp", pentru ca am vazut prin oras grupuri de la Transylvania College, si copiii uita sa vorbeasca in limba romana.
Am observat si privirile "pe sus" si parintii care baga Q7-le in parc, ca nu cumva micutul sau micuta sa isi uzeze pantofiorii pana fac jonctiunea cu restul grupului.
Asa ca, domnule cu "ai inteles perfect ...", ia o ceapa/un cas/o guma Orbit (sau ce iti tihneste), mesteca, TACI si lasa-ne sa ne petrecem timpul cu copiii.
P.S. Lucrez in IT si am ales munca de la 7:00 pentru ca dupa amiaza sa fie dedicata baietelului meu.
P.S. De obicei, copiii care sunt violenti in parc(lovesc, imping) sunt ai parintilor care vin la 4 ace si freaca smartphone-ul pe banca, in timp ce noi, "ordinarii", le mai pazim si lor odraslele. => vezi mesajul lui Patrik.
@@ovi14-8-2017, 10:14
tot cocalar,dupa cum spuneam,du-te la un club de manele si lasa-neee!
Dara17-1-2018, 20:19
Da, școala lor are și ea un merit în cele care îl supără pe domnul Baciu. Cine a avut de lucru cu această școală, știe de multe lucruri care se întâmplă acolo. Școla TC ia măsuri doar împotriva elevilor care nu sunt importanți pentru ei și pe a căror frunte nu scrie mulți Euro. Nu sunt cinstiți iar poveștile de promovare sunt abureli.
antimelteni12-8-2017, 17:46
Pare sa fie decit iarasi tot un baambeu cazan din 1995 condus de unu cu tupeu dar in realitate,COCALAR
ITP12-8-2017, 18:55
E Dacia Logan prima generatie.
antidobitoci12-8-2017, 19:05
discutam de bmw, despre bmw este vorba aici ?
primaru'12-8-2017, 14:57
Daca nu ma insel asta e targetul scolii intergalactice...adica plozii alora cu banuti. Te astepti la figuri si obraznicii din partea lor. Te mai astepti sa iti phuta cariocile (neconsumabile ?wtf :)))) Acuma inteleg ca sunteti "atent" cu banii dar cred ca daca trageti linie...sunteti pe plus :) m-as mira sa fie o actiune caritabila venind din directia voastra. In timp ce face aprecieri de genul asta...ar putea sa ne explice si cum poti pune mana pe vreo 6-7000 de mp de teren in parcul detunata...sa construiesti in parc..si sa faci ospete si paranghelii acolo. Cu prostitul prostilor nu am nimic. Strategia si brandingul e bun. Problema e cu parcul, unde ati fost maxim de bulangii.
ion12-8-2017, 15:03
esti incoerent,te asteptai ca omul sa faca excursii gratis,of,of...multi se simt cu musca pe caciula dupa cele postate de domnul Baciu,adevarul doare.
C++12-8-2017, 20:41
Like la primul comentariu, parcă nenea Baciu își face "reclama" la turma de pughibale din colegiul propriu.
Te13-8-2017, 19:02
ion ,lingaul de serviciu , si-a facut datoria
Lacomia12-8-2017, 14:32
Uite unde era lupul moralist. Oare nu ne vorbeste putin si despre lacomie, ca din asta are din plin.
Dan12-8-2017, 14:20
Dl Baciu are perfecta dreptate! Crestem monstri, daca nu schimbam atitudinea fata de copii.
Andy 12-8-2017, 14:03
E o concurenta intre părinți în a 'educa' plozii cu cat mai multa nesimțire și fără niciun simt civic , moral și etic. Încearcă să incluzi si părinții intr-o activitate și o sa vezi cum stau că statuile, nu participă, nu pun umărul, dar sunt f buni comentatori și ...'sfatuitori'.
Horea12-8-2017, 14:09
Asta lipseste. e evident. implicarea parinte copil
@Andy12-8-2017, 14:18
ce si cine sa-i educe? sunt la fel ca progeniturile.
Carmen12-8-2017, 16:18
Aveti dreptate...
palinkar13-8-2017, 6:49
De la niste fosti ceapisti la origini care canta si danseaza fericiti pe ritm de manele la festivaluri , nu poti avea pretentii . Ei sunt total needucati , cum ar putea sa-si educe la randul lor progeniturile ? Mai ales ca au gene alcooliste seculare .
@paling kur15-8-2017, 16:02
Ca sa ajungi la festival iti trebuie ceva si-n buzunar , dar si-n cap , nu toti apreciază un spectacol , teatru sau festival cum il numești tu , un amărât cu scoala făcută cu atenții , si un sclav pt ceapiștii de care vorbești.
Vei fi toata viața ta , precum si cei cacati de tine , sluga (slugi )ale sistemului , care nu te lasă sa gândești liber si sănătos .
mda12-8-2017, 13:26
nimic nou sub soare pt cei cu scaun la cap,majoritatea familioanelor de la noi se rezuma strict la procesul biologic,dar sa te mai si lauzi cu asta...e de ras,dar si de plans in acelasi timp,caci pruncii acestora sunt viitorul acestei tari,un viitor deloc stralucit.
XKZ12-8-2017, 23:21
Dar tie cine ti-a spus mai dovada ca toti acesti copii ar fi din Cluj ? Este o tabara la care participa atat copii din toata Romania cat si din strainatate ! Si ce legatura ale Boc cu tabara ? Mie nu mi-ar place sa locuiasca in Cluj oameni ca tine, se simte ca esti invidios si un rautacios din cale afara.
@xkc13-8-2017, 6:44
Nici un parinte educat din alte parti nu-si da copiii pe mainile unui boc , mai lustruit dar tot boc la origini .
eu12-8-2017, 16:00
Mai nou voi camatarii va dati nume straine!Cauta fraierii in alta parte voi astia cu inselatul oamenilor!
Carlos12-8-2017, 17:26
Mancamiai coclenderul de camatar. Va mananca puscaria cat de repede fetitelor :))

Cele mai citite ştiri din Social

145 vizualizări
22-7-2018, 12:17
Directorul APIA Cluj este dispărut în lacul Beliș» Vezi tot
101 vizualizări
22-7-2018, 8:27
Clujeancă amendată în autobuz pentru că pisica din cușcă nu avea bilet - FOTO» Vezi tot
90 vizualizări
22-7-2018, 1:37
Clujeanul din Sâmboleni, care a scris pe câmp M... PSD, a recidivat: Vă vedem! - FOTO» Vezi tot
74 vizualizări
21-7-2018, 17:16
Accident inexplicabil la Cluj. O șoferiță a lovit o clădire pe Regele Ferdinand - FOTO» Vezi tot
50 vizualizări
22-7-2018, 8:33
Cluj: Mașină în flăcări pe centura Apahida - VIDEO» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?