Acuzatii de cenzura la Radio Cluj. Un realizator sustine ca a fost scos de pe post pentru ca este incomod si acuza conducerea de ilegalitati

Vasile Luca, realizatorul emisiunii "Ora adevarului", acuza conducerea Radio Cluj de cenzura dupa ce luni a fost scos cu forta din emisie si i-a fost luata emisiunea. El ameninta ca va depune plangere penala atat pentru cenzura, dar si pentru alte ilegalitati comise de directorul Radio Cluj, Florin Zaharescu.

"Exista metode de cenzura staliniste care au dus la suspendarea mea de pe post. Si in 2003, la initiativa lui Vasile Sporan, prefectul de atunci, s-a incercat scoaterea mea de pe post. Eu fac emisiuni care deranjeaza pentru ca am spus adevarul despre neregulile din societate, dar mai ales pentru ca am acuzat conducerea Radio Cluj ca a comis ilegalitati repetate", a declarat pentru Stiri de Cluj.ro, Vasile Luca, realizatorul emisiunii "Ora adevarului", de la Radio Cluj.

Luca sustine ca vinerea trecuta i s-a spus ca nu va mai face emisiunea pentru ca deranjeaza. "Luni cand m-am prezentat la lucru am intrat in emisie si inainte cu cateva minute de emisiune a venit directorul Florin Zaharescu insotit de patru gealati si am fost scos din cabina. S-au purtat cu mine ca si cu un betiv. Pentru ca s-au temut ca voi face scandal mi-au pregatit o cabina separata, unde sa pot sa vorbesc in gol", sustine Vasile Luca.

El a mai declarat ca totul a pornit dupa ce a acuzat conducerea Radio Cluj de ilegalitati. Vasile Luca sustine ca sunt platite persoane care nici macar nu lucreaza la institutie si ca bunurile cumparate sunt casate fara motiv. "Fostul nostru coleg, Zorin Diaconescu, a fost platit vreme buna dupa ce a plecat de la Radio Cluj, desi el nu mai lucra la noi si a plecat la o televiziune din Bistrita. La fel sunt si alte persoane a caror identitate o voi dezvalui cand va fi nevoie. Banii sunt risipiti fara cap. In 2009 au fost casate laptopuri cumparate in 2008. Ii acuz de gestiune frauduloasa", povesteste Luca.

El sustine ca si comisia care l-a anchetat este controlata de directorul Florin Zaharescu, care doreste sa il vada scos de pe post si dat afara din institutie. "Au facut o analiza stalinista, m-au pus la colt. Directorul a chemat 10 angajati sa faca parte dintr-o comisie de ancheta, dar numai 5 au fost de acord. Au aruncat cu gunoi in mine, m-au acuzat ca nu conduc bine emisiunea si ca nu ii las pe oamenii care intervin in direct sa vorbeasca. Au infiintat o comisie adhoc, ilegala, condusa de Adrian Hutanu, redactorul sef de la actualitati, care este la baza tehnician dentar", a mai spus Vasile Luca.

Directorul Radio Cluj, Florin Zaharescu, a declarat pentru Stiri de Cluj.ro ca totul este o neintelegere si ca Vasile Luca nu a fost cenzurat. "Nu a ramas fara emisiune. Va face in continuare revista presei, dar era o incarcare de activitate. Nu sunt probleme la Radio Cluj", a fost raspunsul dat de Zaharescu, care s-a grabit sa inchida pentru a putea intra intr-o sedinta.

De luni pana acum, emisiunea "Ora adevarului" de la Radio Cluj a fost realizata in fiecare zi de la ora 13.30 de Horea Dan. Vasile Luca are 49 de ani si lucreaza la postul public de radio de 20 de ani.

Comentarii Facebook