Acțiune extrem de grea pentru pompieri, la rampa de gunoi de la Pata Rât. Au lichidat incendiul după 19 ore GALERIE FOTO



Pompierii clujeni au avut parte de o misiune foarte dificilă în urma incendiului izbucnit, duminică seară, la rampa temporară de gunoi de la Pata Rât, fiind necesare peste 19 ore de muncă pentru lichidarea flăcărilor.

Șase autospeciale de stingere a incendiilor din trei subunități ale ISU Cluj au intervenit mai bine de 19 de ore pentru limitarea și stingerea unor focare de incendiu, ce au cuprins deseurile din rampa de gunoi temporară din zona străzii Pata Rât , din municipiul Cluj-Napoca. In aceasta misiune au fost implicati 20 de pompieri si au fost utilizate cateva sute de metri cubi de apa, pentru stingerea focarelor de incendiu”, se arată într-un comunicat al ISU Cluj.

De asemenea, intervenția pompierilor militari a fost îngreunată de faptul că aceste deșeuri ardeau în masă, stivele au avut o înălțime considerabilă, iar multiple focare ale incendiului s-au manifestat diferit, pe o suprafață de circa 2000 mp.

Pentru lichidarea incendiului a fost necesară desfacerea stivelor de deșeuri cu utilajele din obiectiv și stingerea lor cu jet de apă în masa deșeurilor, acțiune elaborioasă și solicitantă pentru toate forțele angrenate.

O autospecială de stingere a incendiilor va rămâne în continuare la locul evenimentului pentru a limita posibilitățile de reaprindere a focarelor stinse.

Specialiștii au început deja cercetările pentru a determina cauza probabilă care a dus la producerea acestui incendiu.

Comentarii Facebook