ACI Cluj, contract de 140.000 de euro fara licitatie, pentru amenajarea viitorului sediu al Consiliului Judetean Cluj - EXCLUSIV


Firma ACI Cluj mai castiga un contract finantat din bani publici dupa cele de construire a stadionului "Cluj Arena" si de amenajare a Parcului Central din Cluj Napoca.

Antrepriza de Constructii Industriale (ACI) Cluj va efectuat lucrarile suplimentare pentru amenajarea viitorului sediu al Consiliului Judetean Cluj de pe Calea Dorobantilor nr. 106. "Va instala pereti despartitori, echipamentul informatic si accesorii de birou (cu exceptia mobilierului si a pachetelor software), sistemul video de supraveghere, va face lucrarile de demolare si lucrarile de imbracare a podelelor", se arata in caietul de sarcini al licitatiei adjudecata prin atribuire directa in 30 martie 2011.

Potrivit rolicitatii.ro, in acest contract nu a fost organizata o licitatie pentru ca ar fi vorba despre un contract mai vechi, pe care oficialii Consiliului Judetean (CJ) Cluj l-au prelungit.

Valoarea estimata initial pentru aceste lucrari a fost de 590.000 de lei, iar firma ACI a oferit 578.104. Pretul ar fi putut sa scada mai mult in cazul in care la licitatie ar fi participat si alte societati comerciale.

Conducerea Consiliului Judetean Cluj sustine ca a fost aleasa metoda negocierii fara publicarea prealabila a unui anunt de participare, deoarece a fost o "situatie de urgenta extrema survenita in urma unor evenimente care nu puteau fi prevazute de autoritatea contractanta, in conformitate cu conditiile stricte stabilite in directiva".

Consiliul Judetean Cluj a anuntat in luna noiembrie 2010 ca se muta in cladirea situata pe Calea Dorobantilor la numarul 106, ramasa goala dupa ce Directia Regionala Vamala a fost transferata la Oradea. Alin Tise, presedintele CJ Cluj, a explicat ca preluarea cladirii este deosebit de importanta pentru a avea mai mult spatiu pentru desfasurarea activitatii.

 

 

Pentru amenajarea imobilului, oficialii judeteni au anuntat ca va fi investita suma de 1,5 milioane de lei, circa 365.000 de euro, pentru achizitia de mobilier, calculatoare, plasme, instalatii Wifi si video.

ACI a castigat si contractul de amenajare a stadonului municipal "Cluj Arena" in valoare de circa 43 de milioane de euro cu TVA, finantat din fondurile Consiliului Judetean Cluj.


Citeste si...

Noul sediu al Consiliului Judetean Cluj "inghite" inca 1,5 milioane de lei

Consiliul Judetean Cluj cheltuie 230.000 de lei pe sisteme de videoconferinta si proiectie TV, pentru noul sediu!

 

Foto: Ioan Aschilean, director ACI Cluj

Comentarii Facebook