Miercuri 24 Aprilie

Accident pe Autostrada Transilvania! Un TIR care transporta AZOT a luat FOC - VIDEO UPDATE

 

Un TIR care transporta substanțe periculoase a luat foc pe Autostrada Transilvania, vineri dimineața, în jurul orei 7.30, în urma unui accident de circulație.

 

Conform ISU Cluj, accidentul s-a produs la kilometrul 39 pe direcția Turda - Gilău și că intervine cu 2 autospeciale de stins incendii și 2 echipaje SMURD.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

Polițiștii precizează că un TIR care transporta azot a luat foc, iar tronsonul de autostradă dintre Turda şi Gilău a fost închis, deoarece există pericolul de explozie.

 

Accidentul nu s-a soldat cu răniți.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 1 (ora 9.10)

 

Focul izbucnit la TIR -ul care transporta 25 de tone de azotat de amoniu a fost stins de pompieri în jurul orei 9.00. Incendiul a izbucnit la pneurile din spate ale autotrenului. Pompierii clujeni au reușit să îndepărteze azotul de pe carosabil.

 

Circulaţia urmează să fie reluată pe tronsonul Turda - Cluj, după ce TIR - ul va fi mutat de pe crosabil.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 2 (ora 10.00)

 

În jurul orei 7.30 am fost semnalați că un autotren a luat foc. Ne-am deplasat la fața locului și am constatat că roțile din spate ale TIR -ului au fost aprinse. Acesta transporta azotat de amoniu. S-a intervenit de urgență cu autospecialele pompierilor și incendiul a fost stins foarte repede. Nu a fost pericol de explozie. Autostrada a fost blocată în totalitate, circa 30 - 40 de minute. La acest moment (ora 9.30) se circulă normal pe calea 2, Gilău - Turda, normal, iar calea 1, Turda - Gilău, se va circula în condiții normale după ce vom degaja și vom curăța suprafața carosabilă și vom stabili exact că se poate circula în condiții de siguranță”, a declarat comisarul șef Marius Stuparu, șeful Serviciului Poliției Rutiere (SPR) Cluj (vezi VIDEO).

Comentarii Facebook