Accident pe Calea Manastur (Lukoil), din Cluj-Napoca. Doua masini avariate din cauza unui sofer neatent si a unuia care era baut- VIDEO

Un nou de circulatie s-a produs in aceasta dimineata in jurul orei 6.30, pe Calea Manastur, in dreptul statiei de benzina Lukoil. Doua masini au fost avariate, iar unul dintre soferi a fost usor ranit la cap, dar a refuzat internarea.

 

Soferul unui autoturism marca Volkswagen Sharan a intrat intr-un autoturism marca Opel care iesea din benzinaria Lukoil. Marian Orban, circula dinspre centrul orasului spre Manastur si conducea autoturismul VW. El sustine ca nu avea viteza, dar ca nu a avut cum sa evite impactul cu masina condusa de Andrei Ratiu, deoarece acesta din urma a iesit direct in strada, fara sa se asigure. Pe de alta parte, Andrei Ratiu, spune ca celalat sofer era baut. Fapt confirmat si de aparatul etilotest- 0,79mg/l alcool pur in aer expirat.

 

Impactul a fost violent si soferul autoturismului Opel s-a oprit intr-un stalp. Politistii i-au suspus pe cei doi conducatori auto verificarilor cu aparatul etilotest si a rezultat ca Marian Orban avea o alcoolemie de 0,79 mg/l alcool pur in aer expirat. Agentii de circulatie sustin ca vina pentru producerea accidentului ii apartine soferului de pe Opel, care a intrat pe un drum cu prioritate fara sa se asigure.

 

Marian Orban, soferul autoturismului VW a fost dus la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) pentru prelevarea probelor biologice. Acesta era destul de baut si a recunoscut ca a baut o bere. "Da, am baut o bere atun ci, ca mi-a tihnit. Si ce daca", a spus acesta, nemultumit de intrabrile reporterilor legate de alcool. Alcoolemia de 1,6 la mie in sange, arata, insa, ca a baut mai mult decat o bere.

 

Andrei Ratiu, soferul de pe Opel, a declarat ca intentiona sa iasa pe Calea Manastur si sa o ia la stanga. "Avea viteza soferul de pe VW, eu zic ca avea cam 100 la ora si nu avea cum sa ma evite", a declarat soferul.

 

Celelalt conducator auto sustine ca avea cel mult 60 km/h in momentul producerii impactului si ca venea din clubul My Way, unde a petrecut pana dimineata. El a recunoscut ca a baut o bere, dupa ce initial a declarat ca nu a consumat bauturi alcoolice.

 

Politia ii cerceteaza acum pe amandoi soferii, dar conducatorul de pe VW risca dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului cu o alcoolemie de peste 1 la mie in sange.

Comentarii Facebook