Accident de tren la Jucu. Basculantă spulberată de trenul interregio Baia Mare - București - VIDEO

 

Un accident de tren s-a produs miercuri dimineața pe raza comunei Jucu. 

 

Poliția Cluj anunță că trenul interregio care circula de la Baia Mare spre Bucureşti-Nord a lovit un autotren între Jucu şi Apahida. 

 

Impactul a fost deosebit de violent, iar autobasculanta s-a răsturnat, fiind aruncat de pe calea ferată. 

 

Conducătorul unei autobasculante, în jur de 35 de ani, circula dinspre Jucu spre DN 1C, iar la trecere la nivel cu calea ferată semnalizată a fost surprins de trenul interregio. Conducătorul auto a fost dus la spital. Circulația trenurilor este afectată”, a declarat Dan Boie, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

 

Un tren interregio care circula pe relaţie Baia Mare – Bucureşti-Nord a lovit o autobasculantă la o trecere de nivel semnalizată cu Crucea Sf. Andrei între Jucu şi Apahida. În urma accidentului, autobasculantaa fost răsturnat pe firul doi de circulaţie iar traficul feroviar este blocat. La faţa locului sunt reprezentanţii Parchetului şi ai Poliţiei TF, dar a ajuns o locomotivă de ajutor cu care va pleca mai departe trenul respectiv. După ce vom primi aprobare, vom ataşa locomotiva. Mai sunt două trenuri locale care staţionează temporar pînă la redeschiderea circulaţiei şi un tren interregio, Cluj-Napoca – Galaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale Căi Ferate CFR SA, Oana Brânzan.

 

Șoferul autobasculantei a fost dus la UPU Cluj.

 

Traficul auto în zonă este paralizat. Pe DN1C Apahida – Dej se circulă bară la bară, la kilometrul 17, deoarece conducătorii auto nu mai pot vira pe drumul către Jucu de Mijloc.

 

 

 

 

 

Știrea inițială

 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul feroviar este întrerupt pe secţia de cale ferată 401 Apahida  - Dej, în zona Jucu, din cauza unui accident. O autobasculantă a fost lovită de un tren de persoane (IR1476 Satu Mare – Bucureşti) pe o trecere la nivel cu calea ferată situată pe drumul de legătură Jucu de Mijloc – DN1C (km 17).

 

Este îngreunată şi circulaţia rutieră pe DN1C Apahida – Dej, la kilometrul 17, deoarece conducătorii auto nu mai pot vira pe drumul către Jucu de Mijloc.

Comentarii Facebook