Accident de circulatie cu trei morti pe drumul dintre Cluj si Salaj. O cisterna cu benzina s-a rasturnat

 

Un grav accident de circulatie s-a produs in jurul orei 16.50 intre localitatile Sancraiu Almasului si Sutor, la granita dintre judetele Cluj si Salaj. Trei persoane au murit intr-un accident in care au fost implicate o cisterna si 2 autoturisme.

Politistii care sunt la fata locului au declarat pentru Stiri de Cluj.ro ca cele trei persoane care au decedat se aflau in unul dintre autoturisme. Din primele cercetari se pare ca unui dintre soferii autotovehiculelor implicate in accident a intrat in depasire si a fost lovit in plin de cisterna care transporta benzina.

Politistii sustin ca traficul nu este blocat pentru ca a fost deviat. Soferii care circula de Zalau spre Cluj-Napoca au fost deviati pe la Zimbor - Huedin - Cluj-Napoca, iar soferii care merg de la Cluj-Napoca spre Zalau, pe DN 1F, sunt trimisi pe drumul judetean din Nadasel - Capus - Huedin - Zimobor - Zalau.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

In urma cu putin timp a inceput si operatiunea de repunere a cisternei incarcate cu benzina si motorina pe roti. Pentru aceasta autoritatile au dus la fata locului o macara si inca o cisterna in care va fi transferat combustibilul. Deocamdata, traficul pe ruta Cluj-Zalau nu a fost reluat, fiind in continuare deviat pe rute ocolitoare.  

 

Se pare ca cele trei persoane care au murit in accident erau membri ai aceleiasi familii, fiind vorba despre o mama cu doi copii. Deocamdata, insa,  politistii nu au reusit sa identifice persoanele decedate, din cauza faptului ca trupurile acestora au fost sfaramate. 

 

"Nu este exclus sa fie vorba de o mama si de doi copii. Trupurile sunt insa atat de sfaramate incat politistii nu isi pot da seama cu precizie cui apartin", a declarat Lucian Jacodi, purtatorul de cuvant al ISU Salaj.

 

Din primele cercetari, accidentul s-a produs din cauza unui autoturism care se indrepta spre CLuj si care a intrat intr-o depasire, fara a semnaliza, si a ajuns direct sub o cisterna care venea de pe contrasens. Toate cele trei persoane din autoturism au murit pe loc.

 

O a treia masina a iesit de pe sosea pentru a evita impactul si s-a oprit intr-un sant.

 

In cisterna sunt aproximativ 14 mii de litri de benzina si tot atatia de motorina. Pentru a evita o explozie, bateria autocisternei a fost deconectata, pentru a nu produce scantei, intrucat din cisterna se scurg cantitati mici de combustibil.

Comentarii Facebook