Miercuri 24 Aprilie

Accident aviatic la Cluj: PDL Cluj-Napoca cere demisia lui Vușcan pentru incompetență

 

PDL Cluj-Napoca solicită demisia prefectului judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, pentru incompetenţa de care a dat dovadă în gestionarea tragediei aviatice din Munţii Apuseni 

 

PDL Cluj-Napoca îşi exprimă regretul pentru tragicul accident aviatic, produs în cursul zilei de ieri în Munţii Apuseni, la graniţa judeţelor Alba şi Cluj. Pentru incompetenţa cu care a gestionat tragedia aviatică, PDL Cluj îi solicită de urgenţă demisia prefectului judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan care, deşi a fost prezent (CU MARE ÎNTÂRZIERE) în perimetrul zonei în care s-a produs accidentul, nu a fost capabil să gestioneze echipele de salvare, de la ISU şi Salvamont, astfel încât victimele să poată fi găsite în timp util şi nu după 6 ore de la accident, aşa cum s-a întâmplat din nefericire”, precizează, într-un comunicat, PDL Cluj-Napoca.

 

Mai mult decât atât, prefectul Gheorghe Vuşcan este acuzat că ”nu au avut capacitatea de a folosi toate pârghiile posibile, astfel încât să se pună la dispoziţie aparate comunicaţionale de detectare şi localizare a aeronavei pentru ca primul ajutor să se efectueze prompt iar riscurile unor decese să fie minime. Chiar domnul prefect Vuşcan a criticat fără rezerve operaţiunea de căutare a victimelor accidentului aviatic, însă domnia sa nu a avut decenţa de a-şi cere scuze şi de a recunoaşte public propria sa incompetenţă”. 

 

Democrat liberalii consideră că s-a intervenit într-un mod ”absolut defectuos şi lamentabil” în gestionarea acestei tragedii aviatice.

 

Prefectul Gheorghe Vușcan conduce comitetul pentru situații de urgență, fiind direct responsabil de coordonarea operțiunilor de salvare. 

 

Pe parcursul întregii zile de luni, el nu a putut fi contactat fiind în zona de munte, dar direcționând echipele de salvare în zona Mărișel - Beliș, în timp ce avionul era prăbușit spre Alba.

Comentarii Facebook