A murit la Cluj si bebelusul salvat de incendiul de la maternitatea Giulesti si operat la Institutul inimii


Bebelusul, care a fost salvat si trimis la Cluj cu cateva ore inainte de izbucnirea incendiului de la maternitatea Giulesti, a murit dupa 24 de ore de la operatia facuta la Institutul Inimii din Cluj-Napoca.

Copilul suferea de o malformatie congenitala, transpozitie de vasele mari, si medicii de la Cluj au facut tot ce au putut pentru a-l salva. Operatia a fost efectuata vineri si a durat circa 9 ore, fiind condusa de chirurgul Emanuel Chira.

Seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara din cadrul Institutului Inimii Cluj, Mircea Barsan, a declarat ca bebelusul nu a rezistat operatiei si s-a stins din viata sambata seara.

"Bebelusul operat la Institutul Inimii, care suferea de o malformatie congenitala, a decedat la o zi dupa interventia chirurgicala. A fost o operatie foarte lunga, complexa si dificila, nu a rezistat operatiei", a declarat Mircea Barsan, citat de Mediafax.

Malformatia de care suferea bebelusul era foarte grava si fara o interventie chirurgicala ar fi supravietuit circa 3-4 luni.

Comentarii Facebook