Miercuri 24 Aprilie

A fost ARESTAT! Șoferul care a produs accidentul din ”curba morții” era BĂUT

 

Șoferul care a produs accidentul de sâmbătă, 27 ianuarie, din ”curba morții, de pe Dealul Feleacului, era băut. 

 

Șoferul de 40 de ani a fost reținut în 30 ianuarie de către polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene. Accidentul produs de șoferul beat, din data de 27.01.2018, s-a soldat cu rănirea gravă a 3 persoane, rănirea uşoară a unei persoane şi avarierea a patru autovehicule.

 

Întrucât la data producerii accidentului, bărbatul nu a putut fi testat, acestuia i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Conform buletinului de analiză toxicologică eliberat la data de 29.01.2018 de către Institutul de Medicină Legală Cluj-Napoca, acesta era sub influenţa alcoolului la momentul producerii accidentului.

 

În cauză poliţiştii au extins urmărirea penală şi sub aspectul savârşirii infracţiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de cǎtre o persoanǎ care are o îmbibaţie alcoolicǎ de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge” faptă prevăzută  și pedepsită de Codul Penal, fiind schimbată şi încadrarea juridică în ”Vătămare corporală săvârșită din culpă față de două sau mai multe persoane, de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice ”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal. 

 

La data de 31.01.2018, bărbatul va fi prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, pentru punerea în mișcare a acțiunii penale și dispunerea unei noi măsuri preventive. 

Comentarii Facebook