Miercuri 24 Aprilie

700 kg deseuri, colectate în zonele Colina și Sf Ion, din Cluj-Napoca - FOTO

 

Peste 100 de tineri voluntari coordonaţi de echipa Believe România au participat sâmbătă, 25 aprilie, la o acţiune de colectare a deşeurilor care a avut loc în zonele Colina şi Sfântul Ion din Cluj-Napoca.

 

În total s-au colectat peste 700 kg de deşeuri pe o arie de aproximativ 7 kilometri. 

 

Avem nevoie ca cetăţenii clujeni să facă ceva pentru ei. Dacă noi nu facem ceva bine pentru noi, nimeni n-o să facă în locul nostru. Un grup de entuziaşti din comunitatea evanghelică, dar nu numai, s-au adunat de această dată cu dorinţa de a curăţa o zonă verde a Clujului. Ceea ce ne-am propus astăzi este în principal acest deal al Colinei. Sunt zone foarte murdare pe el, chiar dacă sunt porţiuni la vedere care arată acceptabil, dar pe margini este una din cele mai murdare zone ale oraşului. Vom intra şi pe Sfântul Ion şi vom merge până la drumul spre Sălicea”, a declarat inginerul Marcel Salahoru, persoana de la care a pornit ideea de bază a conceptului Believe in Green.

 

Oamenii s-au împărţit în echipe, fiecare cu propriul traseu de străbătut, au primit indicaţii pentru a face o colectare selectivă. 

 

De asemenea au fost pregătite nişte maşini care au aşteaptat pe cei care doresc să se debaraseze de obiectele electronice şi electocasnice.

 

Acțiunea de astăzi e parte din seria de evenimente pregătite de Believe România, punctul culminant fiind conferința Believe 2015, din Cluj-Napoca, la care sunt așteptați să participe un număr de peste 7.000 de tineri.

 

Pregătim evenimentul Believe în 23-24 mai, la Sala Polivalentă, pentru că noi credem în creștinismul care este mai mult decât o religie. Creștinul întâlnit cu Hristos este o persoană activă, a cărui viață este schimbată, care este interesat de binele cetății în care locuiește și al semenilor de lângă el. Unul din cei ce vor conferenția la acest eveniment este Ravi Zacharias, poate cel mai mare apologet creștin în viață, profesor la Oxford Centre for Christian Apologetics. Dorim să fie un eveniment, citându-l pe el,  pentru ca cel ce gândește să creadă și cel ce crede să gândească”, a adăugat Adrian Tămaș, organizator al acţiunii Background.

 

Proiectul Believe cuprinde mai multe manifestări sociale de masă, sub egida Fundaţiei Creştine HANNAH, în parteneriat cu Bisericile Evanghelice din Cluj, în cadrul proiectului Clujul Capitală Europeană a Tineretului 2015, care se desfăşoară pe trei acţiuni tematice: Believe in life (Crede în viaţă) - plantarea a 10.000 de copaci; Believe in green (Crede în verde) - curăţarea oraşului, strângere de gunoaie, respectiv Believe in unity (Crede în unitate) - manifestare culturală de masă.

Comentarii Facebook