700 de muncitori de la Bechtel, raman fara contracte de munca de saptamana viitoare

 

Contractele de munca ale celor 700 de muncitori de la Bechtel care urmeaza sa fie disponibilizati vor fi desfacute incepand din zilele de 20, 21 si 22 mai.

 

Angajatii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj au in aceste zile intalniri cu fiecare dintre muncitorii care isi pierd locurile de munca de la sfarsitul sapatamanii viitoare. "Le explicam ce acte trebuie sa aduca ca sa beneficieze de ajutor si ce sanse au sa isi gaseasca un loc de munca pe piata clujeana", sustine Anamaria Chiciudean, purtatorul de cuvant al AJOFM.

 

Ea spune ca o mare parte dintre cei 700 nu au meseria de baza in domeniul constructiilor si ca acestia si-au exprimat intentia sa revina la profesiile pe care le practicau inainte sa se angajeze la Bechtel. "Multi dintre ei si-au gasit deja de lucru, iar ceilalti vor fi ajutati de Agentie dupa ce se vor inregistra la noi", a mai spus reprezentantul AJOFM.

 

Mai mult de jumatate dintre angajatii care vor ramane fara loc de munca s-au inscris pe listele intocmite de sindicate in vederea actionarii in judecata a constructorului autostrazii Transilvania. Liderii filialei locale a Carteil Alfa sustin ca Bechtel nu a respectat procedurile legale pentru efectuarea disponibilizarilor.

Comentarii Facebook