Social

70 de clujeni, tepuiti de o firma care le promitea locuri de munca in Italia

0
Distribuie
  
0
  
  
  
Zeci de clujeni au fost inselati de o firma care promitea locuri de munca "fantoma" in statiuni din Italia. Oamenii s-au prins ca au fost inselati cand au sunat la hotelurile la care urmau sa lucreze si au constatat ca acestea sunt localizate in India si China.

Ionel Harlisca este unul dintre clujenii care a platit in luna decembrie 300 de euro pentru a pleca la munca la un hotel de langa Verona. "Firma era inchisa si nu aveau dreptul sa factureze. Au incasat de la 70 de persoane cate 300 de euro, promitandu-le locuri de munca in Italia pe durata stagiunii de iarna. In decembrie, au incasat banii de la toti o data. Trebuia sa plecam in Italia la munca in 20 noiembrie, dar au spus ca nu a nins si ca plecam numai la inceputul lui decembrie. O parte din persoane si-au lasat locurile de munca aici si au ramas si fara locurile de munca si fara oferta din Italia. Ne-au dat in decembrie biletele cu denumiri de la hotelurile unde urma sa plecam, dar am sunat si am aflat ca totul a fost o minciuna", a declarat Ionel Harlisca.

Clujeanul a sunat la hotelul Miramonte si a aflat ca este in renovare si ca va fi deschis numai dupa sarbatorile de iarna. "In aceeasi dimineata, am mers la alti prieteni si am sunat la alte doua hoteluri si au aflat ca acestea erau deschise, dar nimeni nu facea angajari. Altii au aflat ca hotelurile erau in India, China si Dubai", a mai spus Ionel.

In total, patronii firmei Adria International Work SRL, Chira Adriana si Sipos Nelutu, au incasat de la cei 70 de clujeni suma de 21.000 de euro.

Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Cluj au declarat ca firma a fost controlata in 16 septembrie. "Am constatat ca firma aceasta nu respecta prevederile legii. Nu avea incheiate contracte de colaborare in care sa contina oferte ferme de locuri de munca in Italia, contracte de colaborare cu partenerii straini. Asadar am sanctonat firma cu 5.000 de lei si am dispus intrarea in legalitate si pana in 29 septembrie sa ia masuri. Ei nu ne-au comunicat indeplinirea masurii si in luna octombrie 2011 am dispus un alt control prin care sa se verifica ducerea la indeplinire a masurilor dispuse. Am aplicat si in octombrie o amenda de 5.000 de lei si am sesizat si IPJ Cluj pentru ca exista suspiciunea de evaziune fiscala", a declarat Emilian Rosca, seful ITM Cluj.

Clujenii inselati in luna decembrie au depus o noua plangere la ITM, soldata cu un nou control. "In luna decembrie, am avut sesizari si am dispus inca un control si am vazut ca isi continua activtatea. Am sanctionat firma cu inca 10.000 de lei si am sesizat iarasi IPJ Cluj pentru suspiciunea de evaziune fiscala", a mai spus Rosca.

Patronii firmei nu au putut fi trasi nicicum la raspundere pentru ca locuiesc in Italia. Dupa izbucnirea acestui scandal, acestia l-au contactat Ionel Harlisca si i-au promis un loc de munca din luna martie pe suma de 1.300 de euro. "Stiu ca eu am aprins spiritele si le-am deschis ochii oamenilor, asa ca au incercat sa imi inchida gura cu aceasta oferta. Vreau sa stie toata lumea cu ce se ocupa si sa plateasca pentru faptele lor", a mai spus clujeanul.

 

Reprezentantii ITM Cluj nu au putut sa precizeze cati clujeni au fost inselati de firma Adria International Work SRL.

4-1-2012, 15:39
102 vizualizări
3 comentarii
Harkisca2-2-2012, 9:44
buna ziua!cei ce vor detalii despre aceasta firma care inseala oameni sunatzi la nr 0757785032
comlosan elena simona4-1-2012, 19:11
in aceeasi situatie sint si ru.nu mi se raspunde la telefon,iar firma este inchsa.ce as putea face
specula4-1-2012, 18:42
aceste asa zise firme de intermedieri sunt capuse sau gunoaiele democratiei ,,,,, cit beneficiu au de la muncitori +de la firma EXPLOATAREA OMULUI DE CATRE OM ,,,,,legea este permisiva,,,,,

Cele mai citite ştiri din Social

1273 vizualizări
30-3-2015, 13:21
CTP suspendă stația de pe Memorandumului, din cauza lucrărilor de modernizare. De unde se iau acum mijloacele de transport în comun» Vezi tot
1039 vizualizări
30-3-2015, 15:32
Strada Oașului e o capcană pentru șoferi. Ce a pățit o clujeancă - FOTO» Vezi tot
760 vizualizări
30-3-2015, 12:55
Scandal URIAȘ la finala Cupei Hagi Danone, de la Cluj. Un arbitru e acuzat că a lovit un copil și a influențat meciul» Vezi tot
643 vizualizări
30-3-2015, 14:31
Razie de amploare la Cluj! Au fost organizate sute de controale și filtre rutiere» Vezi tot
550 vizualizări
30-3-2015, 15:35
Pieton aproape să fie făcut praf la Cluj. S-a aruncat în fața mașinii fără să se asigure VIDEO» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Va inscrieti copilul la ora de religie?