70.000 de clujeni vor primi gratuit cate 27 de kilograme de produse alimentare

Clujenii cu venituri mici, pensionarii, somerii si persoanele cu handicap vor primi faina, malai, zahar, lapte praf, biscuiti si paste fainoase din partea Uniunii Europene.

 

Potrivit reprezentantilor Consiliului Judetean, in Cluj vor beneficia de aceste ajutoare alimentare aproape 70.000 de persoane. Cantitatea de alimente repartizata judetului cuprinde 1.024 de tone de faina, 506 tone de malai, 258 de tone de paste fainoase, 97 de tone de biscuiti, 93 de tone de zahar si 83 de tone de lapte praf.

 

"Pana la momentul de fata au fost distribuite ajutoare alimentare in toate municipiile din judet precum si in orasul Huedin si, de asemenea, in comunele Moldovenesti, Aiton, Alunis, Aschileu, Borsa, Cuzdrioara, Iclod, Manastireni, Marisel, Ploscos si Apahida. Cantitatile care urmeaza a fi distribuite unei persoane sunt urmatoarele: 14 kg de faina alba, 1 kg de zahar, 1 kg lapte praf, 1 kg biscuiti, 7 kg de malai si 3,2 kg de paste fainoase", se arata intr-un comunicat al Consiliului Judetean Cluj.


"Facem eforturi deosebite pentru a prelua cantitatile foarte mari de produse si a le distribui catre toate primariile din judet. Consiliul Judetean se va implica si in distribuirea catre persoanele fizice din judet, beneficiare ale acestor ajutoare oferite de la U.E.", a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

 

Pana in prezent, au ajuns in judet 100 de tone de malai, 240 de tone de faina alba, 78 de tone de paste fainoase si 29 de tone de biscuiti.

 

Ajutoarele vor fi distribuite prin intermediul primariilor, pentru beneficiarii de venit minim garantat, prin Casa de Pensii, pentru varstnicii care au sub 400 de lei pensie pe luna, prin Directia de Asistenta Sociala, pentru persoanele cu handicap, si prin AJOFM, pentru someri.

Comentarii Facebook