Miercuri 24 Aprilie

65% din absolvenții Transylvania College vor studia în universități de pe trei continente. Un elev a ales Japonia

Cei mai multi dintre  absolvenții Liceului Transylvania College vor studia în alte țări, dupa ce tinerii au fost admiși la universități de prestigiu de pe trei continente.

 

Cei 20 de tineri au finalizat in urma cu cateva zile examenele de Bacalaureat international si au fost admisi la universitati de prestigiu.

 

Printre alegerile elevilor clujeni se numara Minerva School (SUA), Waseda University (Japonia), Hotel School the Hague (Olanda), Glion Institute of Higher Education  (Elvetia) si universitati din Marea Britanie- King's College London, University of Bath, Queen Mary London, Aston University si Manchester University.

 

Din cei 20 de absolventi, sase au ales sa ramana in Romania si vor studia la Cluj, Bucuresti sau Targu Mures.

 

Specializarile alese spre care s-au indreptat sunt dintre cele mai diverse, variind de la industria lemnului, management hotelier, medicina, psihologie microbiologie si pana la mecatronica.

 

Una dintre cele mai remarcabile reusite este cea a lui Alexandru Hutu, un tanar venit din Timisoara in clasa a X-a la Liceul Transylvania College si care a ales sa studieze Liberal Arts la Universitatea Minerva din SUA, institutie cu o rata de acceptare de 2.5%.

 

El a fost admis si la universitatea din Maastricht, dar in final a ales sa plece in SUA. Alexandru Hutu este primul absolvent de la Transylvania College care ajunge sa studieze in SUA. 

 

Elevii promotiei 2016 au optat pentru aceste specilizari dupa ce in timpul liceului au efectuat stagii de practica profesionala in diverse domenii, au participat la scoli de vara tematice si au avut o serie de intalniri cu reprezentanti si studenti ai universitatilor la care au aplicat ulterior.

 

Transylvania College este singura scoala din Romania acreditata atat pe curriculum romanesc , cat si pe cel Cambridge.  

  

Comentarii Facebook