63% dintre tinerii care aspira sa intre la Scoala de Agenti de Politie din Cluj au trecut proba fizica - Vezi AICI rezultatele!


Numai 63% dintre tinerii care aspira sa intre la Scoala de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" din Cluj-Napoca au avut "forta" de a trece de probele fizice. Fetele au avut cele mai mari probleme: numai 35% au terminat cursele.

Din cei 1.685 de candidati, 592 fete si 1.093 baieti, numai 1.064 au indeplinit baremele fizice. "Din pacate, numai 211 fete (35,6% din total) au reusit sa treaca de verificarea medicala, alergarea de viteza, aruncarea mingii medicinale si proba de alergare de rezistenta. La baieti, procentajul este mai mare: 853 de baieti, respectiv 78,04% reusind sa treaca de aceste probe eliminatorii. Dintre cei 20 de tineri romi inscrisi pentru cele 5 locuri scoase la concurs, 10 au depasit aceste probe", se arata intr-un comunicat de presa trimis de Scoala de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" Cluij-Napoca.

Fata de anul trecut, performantele tinerilor au scazut. "Procentul general de promovabilitate la probele sportive eliminatorii, de 63,14%, este usor mai scazut: in anul 2009, 64,94% dintre candidatii inscrisi au indeplinit baremele sportive", precizeaza reprezentantii scolii.

 

VEZI AICI REZULTATELE LA PROBELE FIZICE - ADMITERE SCOALA DE AGENTI DE POLITIE

 

Probele fizice s-au derulat in perioada 23 - 28 august, iar din 3 septembrie toti cei 1.064 de candidati vor sustine examenul scris de verificare a cunostintelor de limba romana si o limba straina, la alegere dintre engleza, franceza si germana.

Initial s-au inscris la Scoala de Agenti de Politiei "Septimiu Muresan" din Cluj-Napoca 1.949 de candidati, dar numai 1.685 de tineri s-au prezentat in perioada 21-22 august pentru achitarea taxei de concurs si ridicarea legitimatiilor pentru intrarea in examen.

In acest an au fost scoase la concurs 300 de locuri.

Comentarii Facebook