60% dintre profesorii clujeni au intrat astazi in greva, dupa ce multi au cedat in urma presiunilor ISJ Cluj!

Lucia Cojocaru, presedintele SLIPC, a declarat astazi ca profesorii clujeni au fost supusi unor presiuni din partea ISJ Cluj pentru a nu intra in greva, asa ca 40% dintre ei au abandonat in ultimul moment.

 

"Nu avem dovezi, decat sesizari telefonice ca de la Inspectoratul Scolar Cluj se fac presiuni asupra directorilor, care multi sunt cu delegatii si se tem ca vor fi schimbati, impotriva suplinitorilor, ca nu vor mai primi contracte si asupra profesorilor, ca vor avea grija directorii de ei la evaluari", a declarat pentru Stiri de Cluj .ro Lucia Cojocaru, presedintele Sindicatului Liber din Invatamantul Preuniversitar Clujean (SLIPC).

 

Astazi au intrat in greva 60 % dintre profesorii clujeni, desi mult mai multi confirmasera pana vineri ca vor participa la protest. Printre acestia se numara cadrele didactice de la Liceele Sincai, Avram Iancu, George Cosbuc, Anghel Saligny si Grupul Scolar Victor Babes.

 

"Toti acestia ne-au abandonat, dupa ce vineri pana la 12,00 au spus ca intra in greva. Au cedat pana la urma presiunilor si nu s-au mai strans 50% din semnaturi pentru greva pe termen nelimitat", a mai declarat Lucia Cojocaru.

 

La Cluj, din cele 60 de centre de Bacalaureat, la 25 au fost schimbati profesorii. Astfel, au fost schimbati 113 profesori din 812, cati sunt implicati in BAC-ul din acest an.

Comentarii Facebook