60 de apartamente din Cluj au cerut sa fie racordate la sistemul centralizat de incalzire

Doua blocuri cu 60 de apartamente au cerut in ultima perioada bransarea la sistemul centralizat de incalzire. Unul dintre ele se debransase in anii 90.

 

Regia Autonoma de Termoficare din Cluj a primit in ultima perioada doua cereri de racordare la sistemul centralizat de incalzire, au anuntat reprezentantii institutiei, citati de Radio Romania Actualitati. Solicitarile au fost facute de administratiile a doua blocuri, care au, impreuna, 60 de apartamente.

 

Unul dintre blocuri s-a debransat de la retea in anii 90, cand locatarii si-au instalat centrale de apartament. Acum, oamenii si-au facut calcule si au ajuns la concluzia ca e mai rentabil sa se rebranseze la retea. Cel de-al doilea bloc nu a fost niciodata bransat, iar administratia a cerut Regiei prelungirea retelei, astfel incat sa poate furniza caldura si in locuintele lor.

 

Bransarea se poate face doar pana in momentul in care Regia va incepe furnizarea agentului termic, lucru care, in ultimii ani, a avut loc in a doua jumatate a lunii octombrie.

 

Premierul Emil Boc a anuntat in urma cu doua saptamani ca subventiile la caldura vor fi acordate si in aceasta iarna. "Anul acesta, la fel ca in 2009, va fi o subventie pe care o primesc primariile la combustibil, pana la 45 la suta, si, de asemenea, populatia primeste subventia in functie de venituri pentru caldura", a spus Boc.

 

Subventiile vor fi eliminate de iarna viitoare, cand se astepta o crestere a tarifelor de cel putin 30%.

Comentarii Facebook