513 posturi reduse din scolile clujene. "Profesorii vor face munca patriotica si curatenie in clase", cred sindicalistii


513 posturi vor fi reduse in invatamantul clujean din 15 septembrie, avertizeaza reprezentantii Sindicatului Liber din Invatamantul Preuniversitar Cluj (SLIPC). Vor fi desfiintate posturile femeilor de serviciu, soferi, magazioneri, secretare si contabili.

"Sunt aceste posturi care trebuie reduse din randul personalului auxiliar si nedidactic. Fara femei de serviciu, soferi, secretare si magazioneri vom ajunge noi sa facem aceste activitati. Ne vom intoarce pe vremea lui Ceausescu si vom face munca patriotica pentru a suplini lipsa femeilor de serviciu. Nu suntem de acord ca profesorii sa fie supusi la astfel de umilinte", a declarat Lucia Cojocaru, presedintele SLIP Cluj.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Cluj anunta ca in acest moment se cauta solutii pentru ca acesti angajati sa fie mutati in alte unitati de invatamant, astfel incat sa nu fie nimeni dat afara.

Comentarii Facebook