500 de sindicalisti picheteaza Prefectura Cluj de la ora 13.00. Vineri se vor opri la sediile PDL si UDMR din Cluj-Napoca


500 de sindicalisti picheteaza Prefectura Cluj de la ora 13.00, iar maine se vor opri si la sediile PDL si UDMR pentru a-si striga nemultumirile. Protestatarii sunt revoltati de reducerea salariilor cu 25 % si a pensiilor cu 15 %.

La actiunea, care va incepe astazi la oar 13.00, la Prefectura Cluj, vor participa sindicalisti ce la cele patru mari confederatii din Romania: Cartel Alfa, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania, CNSLR Fratia si Blocul National Sindical.

Pichetarea ar urma sa inceapa la ora 13.00 si sa dureze pana la ora 15.00. Sindicalistii ii vor inmana prefectului Florin Stamatian un memoriu prin care isi exprima nemultumirea fata de reducerea salariilor cu 25 % si a pensiilor cu 15 procente. Cei 500 de protestatari vor scanda lozinci impotriva Guvernului si a premierul clujean Emil Boc.

Vineri, 11 iunie, ei isi vor da intalnire in fata sediilor Partidului Democrat Liberal si a UDMR Cluj, unde vor lasa o scrisoare prin care le cer parlamentarilor acestor doua formatiuni aflate la guvernare sa voteze pentru motiunii de cenzura, care ar insemna scoaterea aliantei PDL - UDMR de la guvernare.

Comentarii Facebook