500 de asociatii de locatari din Cluj vor reabilitare termica, fata de doar 9 anul trecut

500 de asociatii de locatari din Cluj-Napoca si-au depus cereri la primarie pentru a fi incluse in programul de reabilitare termica din acest an. Numai 152 de asociatii vor primi, insa, finantare.

Lupta este foarte mare, deoarece studiile arata ca in cazul blocurilor unde s-a facut reabilitare termica au scazut foarte mult costurile de intretiere. "Suntem asaltati de cereri. Anul trecut am avut 9 solicitari din partea asociatiilor de locatari si acum avem prea multi. 500 de asociatii si-au depus cereri, iar alte 500 de asociatii si-au facut singuri lucrarile de reabilitare termica", a declarat primarul Sorin Apostu.

El ii sfatuieste pe oameni sa aiba grija cu ce firme lucreaza pe cont propriu, pentru a nu avea surprize. "Sunt cateva firme agreate de primarie si care ofera servicii de calitate. Ii sfatuiesc pe oameni sa lucreze cu una dintre ele. Oricum pretul pe camera reabilitata termic trebuie sa ajunga undeva 400 de euro, asa ca oamenii isi pot face un calcul", a mai spus primarul.

Programul de reabilitare termica a locuintelor este finantat din trei parti: 50 % fonduri de la Guvern, 30 % de la primarie si 20 % de fiecare familie in parte. Primarul Sorin Apostu a mai spus ca licitatia pentru desemnarea firmelor care vor lucra la reabilitarea termica a blocurilor din cele 152 de asociatii de locatari va fi facuta in urmatoarea perioada si ca lucrarile vor putea incepe la scurt timp.

Comentarii Facebook