500.000 de euro pentru crearea a 400 de locuri de munca in Cluj, Salaj si Maramures


Un proiect, in valoare de 500.000 de euro, finantat din fonduri europene isi propune sa gaseasca locuri de munca pentru 400 de persoane fara un loc de munca din Cluj, Salaj si Maramures.

Proiectul "Centrul Regional de Ocupare Mobil" se desfasoara pe o perioada de 24 de luni si isi propune sa faciliteze integrarea in munca a 400 de persoane: 300 de someri, 50 de persoane inactive si 50 aflate in cautarea unui loc de munca.

"Ne vom deplasa in cele trei judete Cluj, Maramures si Salaj, dar si in alte orase mai mici. In Cluj vom merge in Campia Turzii, Huedin, Dej si Gherla, iar in celelalte judete in minim inca doua localitati mici pe care urmeaza sa le stabilim cu AJOFM -urile din judetele respective in functie de grupul tinta", a declarat Mihaela Vonica, managerul de proiect.

In cadrul proiectului vor fi organizate si 10 cursuri de formare profesionala in meseriile: agent comercial, bucatar, instalator, electrician si confectioner-asambolor. De asemenea, vor fi organizate cursuri de utilizare a calculatorului: word, excel si internet.

Mihaela Vonica a mai afirmat ca in cadrul proiectului ca pentru minim 11% din persoanele calificate se asigura un loc de munca.

La conferinta de presa de prezentare a proiectului a mai participat Ana Campean, director OIRPOSDRU Nord-Vest, Lili Mihalcea, presedintele Patronatului Judetean al Femeilor de Afaceri din IMM Cluj, si directorul AJOFM Cluj, Daniel Don.

Comentarii Facebook