450 de elevi din Cluj si cateva milioane din toata lumea vor incerca astazi sa isi doboare propriul record mondial

De la ora 14.00, elevii vor incerca sa tina lectia cu cei mai multi elevi din lume. Actualul record mondial le apartine tot lor si a fost stabilit anul trecut, cu o lectie la care au participat aproximativ 17 milioane de elevi.

In Romania, la doborarea recordului  vor fi implicati elevii si profesorii din 50 de localitati, din judetele Iasi, Cluj, Dolj, Valcea, Ialomita si din municipiul Bucuresti.

De la ora 14.00, timp de o jumatate de ora elevii vor participa la lectia "Un singur scop- educatie pentru toti", organizata de World Vision. Scopul este de a atrage atentia autoritatilor asupra faptului ca in lume multi copiii nu au acces la educatie.  Ei vor cere decidentilor politici sa acorde prioritate finantarii educatiei chiar si in contextul economic actual.
 
World Vision a redactat si o petitie pe care a adresat-o presedintiei Romaniei, Ministerului Educatiei, Ministerului Afacerilor Externe si primului ministru, in care au solicitat:

1) Respectarea dreptului copiilor romani la educatie prin alocarea de resurse adecvate si suficiente pentru ca toti copiii din Romania, inclusiv cei din mediul rural, sa poata merge la scoala in conditii decente si sa beneficieze de un invatamant de calitate si prin aceasta, recunoasterea educatiei drept o prioritate nationala pentru a acorda o sansa educationala reala tuturor copiilor

2) sustinerea prin instrumente de politica externa a Romaniei a educatiei copiilor din tarile in curs de dezvoltare ale lumii, ca principiu de dezvoltare durabila la nivel global. Aceasta petiţie este postată on-line pe site-ul organizaţiei http://petitie.worldvision.ro

Comentarii Facebook