44 de angajati lucrau ilegal pentru o firma gazduita de Grand Hotel Italia din Cluj

 

Inspectorii ITM Cluj au constatat, in decembrie 2011, ca societatea SC CENTURION INVESTMENTS GROUP SRL Satu Mare actiona in judetul Cluj fara contracte de munca. 

 

Firma avea birouri pe Calea Baciului, nr. 2-4 si la Grand Hotel Italia, dar avea intarzieri la plata facturilor aferente contractelor de inchiriere.

 

Societatea desfasura activitati de consultanta, in vederea incheierii de contracte de colaborare, si avea ca plan organizarea unui Congres International despre produsele bio la Cluj-Napoca, in perioada 17 martie 2012 - 15 aprilie 2012. 

 

ITM Cluj si  Serviciul de Informatii si Protectia Interna Cluj din cadrul M.A.I au constatat ca erau 80 de persoane angajate, dintre care 44 nu aveau forme legale. Dintre acestea 11 persoane nu au semnat contracte individuale de munca pana in data de 19 decembrie 2012, iar 24 au inceput activitatea cu aproximativ o luna inaintea semnarii contractului de munca.

 

"Deoarece societatea a incalcat dispozitiile privind incadrarea in munca a angajatilor, ITM Cluj a inaintat plangere penala societatii, solicitand Parchetului de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca cercetare sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute la art. 264", a declarat inspectorul sef ITM, Emilian  Rosca.


In urma investigatiilor, SC CENTURION INVESTMENTS GROUP SRL Satu Mare a fost sanctionata cu o amenda in valoare de 50.000 RON.

 

articol de Anca Baciu

Comentarii Facebook