43 de tineri clujeni inscrisi la bacalaureat nu s-au prezentat la proba orala la Limba romana

La cele cinci centre de examen din judet s-au inscris 123 de candidati, dar numai 80 s-au prezentat la prima proba, cea orala la Limba romana.

 

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean Scolar Cluj, in judet sunt organizate centre de examen la Colegiul George Baritiu, Grupul Scolar Unirea si Liceul Bathory Istvan in Cluj-Napoca, dar si la Grupul Scolar Industrial Constructii Montaj din Dej si la Colegiul Emil Negrutiu din Turda.

 

La cele cinci centre s-au inscris 123 de candidati, dar numai 80 au fost astazi la proba orala la Limba romana. 22 dintre ei au fost catalogati ca experimentati de profesori, 32 ca avansati si 26 de nivel mediu.

 

Absolventii de clasa a XII-a au sustinut luni proba orala la limba romana, luni si marti este programata cea orala la limba materna, iar marti si miercuri sunt programate examenele orale la limba moderna. Concursul continua cu evaluarea competentelor digitale, care are loc in zilele de 26 si 27 august. Prima proba scrisa, cea la limba si literatura romana, are loc in 30 august, urmata de proba la limba materna in 31 august, de proba obligatorie a profilului in 1 septembrie si de proba la alegere in 3 septembrie.

 

Primele rezultate vor fi afisate in 5 septembrie, iar cele finale in 9 septembrie, dupa rezolvarea contestatiilor.

Comentarii Facebook