35 de hoți și tâlhari depistați la Cluj în ultimele 7 zile

 

Poliţiştii clujeni au depistat, într-o singură săptămână, 35 de persoane, bănuite de furturi şi tâlhării, dintre care 11 au fost reţinute pentru  24 de ore. Prejudiciul total creat este de circa 200.000 lei.

 

Într-o singură săptămână, poliţiştii au depistat 35 de persoane bănuite de tâlhării comise în spaţiul public şi de furturi din locuinţe, din autovehicule, din societăţi comerciale şi de pe spaţiul public. Dintre acestea, 11 suspecți au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar faţă de 5 suspecți se efectuează cercetări în stare de arest.

 

S-au sustras bani, bijuterii, telefoane mobile, laptopuri, calorifere, ceasuri, CD playere, staţii de emisie - recepţie, jocuri electronice, cabluri de alimentare C.F.R.,, acumulatori auto, motoare electrice şi hidraulice, ţevi metalice, precum şi produse alimentare şi cosmetice.

 

Prejudiciul total creat prin activitatea infracțională  a fost de  circa 200.000 lei. Din cuantumul total al pagubelor cauzate părţilor vătămate, poliţiştii au reușit să recupereze, până în acest moment, aproximativ 40.000 de lei.

 

Au fost făcute 6 percheziţii domiciliare în Cluj-Napoca şi Turda, în urma cărora au fost recuperate ceasuri, telefoane mobile, peste 3.000 de lei, CD playere şi staţii de emisie - recepţie. Totodată, au fost descoperite chei auto şi şurubelniţe, care ar fi servit la comiterea furturilor din autoturisme.

 

În urma unor controale în trafic, pentru combaterea transporturilor ilicite de mărfuri, au fost depistate două persoane care transportau cu un taximetru mai multe motoare electrice, un calorifer şi ţevi metalice, suspectate a proveni din furt din atelier auto.

 

Tot în aceste zile, poliţiştii au identificat şi reţinut, pentru 24 de ore, şi un bărbat bănuit de tâlhărie. Acesta este suspectat că ar fi agresat o persoană aflată pe stradă, pentru a-i sustrage bunuri de circa  1.500 lei.

 

De asemenea, se efectuează cercetări faţă de mai multe persoane care şi-ar fi însuşit, fără drept, produse alimentare, bijuterii şi produse cosmetice din unităţi comerciale (supermarket, complex comercial, etc.).

Comentarii Facebook