280 de copii si adulti cu dizabilitati in spectacole artistice si sportive la Cluj

De Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati, copiii se vor intrece in concursuri sportive si spectacole artistice.

 

In zilele de 2 si 3 decembrie, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului marcheaza Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati. "Acest eveniment are drept scop sensibilizarea publicului larg in scopul prevenirii excluziunii Si marginalizarii sociale", se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

 

In 2 decembrie 2010, de la ora 9.00, Sala Sporturilor "Horia Demian" va gazdui Ziua Sportului pentru persoanele cu dizabilitati. Vor fi organizate concursuri la 4 probe: alergare printre jaloane, aruncari la cosul de baschet, sah, table. Se va desfasura si un meci demonstrativ de goalball jucat de persoane cu deficiente de vedere. Dupa-amiaza, de la ora 17.00, la Iulius Mall are loc un spectacol artistic de muzica, dans si teatru, realizat de persoanele cu dizabilitati din cadrul organizatiilor neguvernamentale.

 

In 3 decembrie, la Casa de Cultura a Studentilor, de la ora 14.00, se va desfasura un alt spectacol artistic de muzica, dans si teatru realizat de elevii cu dizabilitati din cadrul scolilor speciale. "Numarul estimativ de participanti va fi de 280 copii si adulti cu dizabilitati", se mai arata in comunicatul de presa.

Comentarii Facebook