22% dintre tinerii clujeni au condus cel putin o data sub influenta alcoolului

Potrivit unui sondaj, 22 la suta dintre tinerii clujeni au recunoscut ca au condus cel putin o data sub influenta alcoolului.

 

La nivel national, procentul celor care au recunoscut ca au urcat la volan desi au consumat bauturi alcoolice este de 20 la suta. 2% dintre tinerii romani sustin ca urca la volan frecvent dupa ce au consumat alcool.

 

Potrivit rezultatelor studiului, tinerii ies in oras cu masina si, sub influenta prietenilor, consuma alcool, iar apoi urca la volan. Cei mai multi tineri care au condus, cel putin o data, sub influenta alcoolului sunt din Bucuresti, unde 35% dintre cei chestionati au recunoscut acest lucru. La polul opus se gasesc tinerii din Brasov: 96% au declarat ca nu au urcat la volan in stare de ebrietate.

 

22% dintre tinerii din Cluj sin din Timisoara au recunoscut ca au condus masina dupa ce au baut.

 

Studiul a fost realizat de Ursus Breweries in perioada 15 octombrie-20 noiembrie 2010 pe un esantion de 1001 tineri cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani. Compania a lansat o campanie, numita" Afla-ti echilibrul", prin care ii indeamna pe tineri sa nu conduca dupa ce consuma alcool.

Comentarii Facebook