210 pui prajiti pentru un Record Mondial, la Campionatul International de Gatit in Aer Liber de la Cluj! VEZI AICI cum arata tigaia gigant! GALERIE FOTO

 

Clujeanul Tibi Kiss Budai spera sa doboare astazi recordul mondial si sa prajeasca 210 pui intr-o tigaie de 15 metri patrati. De la ora 11.00 au fost pregatite mirodeniile si acum este asteptat juriul pentru ca bucatarul sa treaca la treaba.

 

Tibi Kiss Budai a spus ca va gati 810 portii de pui, pentru cei care vor asista la tentativa lui de a dobori recordul mondial. "Pentru ca totul sa iasa asa cum trebuie si sa fie un record mondial va trebui sa tot ce gatesc eu azi aici sa fie si mancat. Ma tem numai ca oamenii sa nu fie prea flamanzi si sa dea navala peste tigaie", a declarat glumind Tibi Kiss Budai.

 

El a povestit ca puii vor fi "stropiti" cu un sos special preparat din 2 kilograme de trufe, care "va da o aroma speciala. Ar fi si cazul la cati bani au costat aceste trufe. Au fost cumparate cu 2.000 de euro, asa ca daca fac un calcul o portie de pui va ajunge sa coste circa 10 - 15 euro. Scump, dar pentru un record mondial nimic nu e prea scump", a mai spus Tibi Kiss Budai.

 

Bucatarul a asistat personal, in jurul orei 12.00, la aprinderea celor 15 butelii cu gaz, cu care va fi incinsa tigaia gigant. "Am avut unele probleme si tigaia s-a cam incins pe alocuri si s-a umflat, dar este normal pentru ca suprafata de ardere este foarte mare. Acum asteptam juriul pentru a putea incepe. Fara ei nu se poate face nimic, pentru ca vrem ca recordul sa fie si omologat", a mai afirmat Tibi Kiss Budai.

 

Clujenii s-au si adunat in jurul standului unde vor fi pregatiti cei 210 pui, sau 810 portii de pui. Dupa ce focul de la tigaia gigant va fi oprit si puii prajiti, mancarea va fi servita clujenilor. Tibi Kiss Budai spera ca festinul sa se "consume" undeva in jurul orei 14.00 - 14.30.

 

Vom reveni cu amanunte

 

 

Comentarii Facebook