20.000 de membri ai Bisericii Evanghelice se adună la Cluj-Napoca în octombrie

 

Peste 20.000 de persoane din 6 județe ale Transilvaniei – Alba, Sălaj, Bihor, Cluj, Mureș, Bistrița-Năsăud, dar și din străinătate vor participa la Festivalul Internațional ”Sărbătoarea Speranței” de la Cluj.

 

Programele acestui eveniment istoric vor avea loc la Sala Polivalentă, în perioada 21-22 octombrie 2017.

 

Corul unit al tinerilor ”Hope for generations”, alcătuit din peste 1500 de voci, va înfrumuseța programul muzical al evenimentului, la care vor participa următorii interpreți internaționali: Aaron Shust (SUA), Huntley Brown (Jamaica), Marius Livanu (Italia); grupuri muzicale din România: Cătălin și Ramona Band, Continental, Messis, Ștefan Ciobanu Band, Roots și alții.

 

Invitatul special și vorbitorul principal al Festivalului  este Will Graham, nepotul renumitului evanghelist la nivel mondial – Billy Graham (SUA). 

 

Festivalul Internațional „Sărbătoarea Speranței” este un proiect comun al bisericilor creștine evanghelice din România și al Asociației Evanghelistice Billy Graham (SUA).

 

Venirea lui Will Graham în țara noastră reprezintă continuarea frumoasei tradiții care a început-o la vremea sa bunicul lui - Billy Graham. În septembrie 1985, Billy Graham a desfășurat un turneu, timp de o lună, prin România, oprindu-se la Arad, București, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Suceava și Timișoara. În cartea sa autobiografică, Billy Graham a scris despre vizita sa în România: ”Vizita în cele 7 orașe s-a evidențiat prin prezența numeroasă a oamenilor, uneori depășind 100.000 într-un singur loc. Cu siguranță, aceste întâlniri au fost cele mai numeroase din câte am văzut în Europa de Sud-Est. Oriunde aș fi sosit, am văzut o foame spirituală și deschidere pentru Evanghelie.”

 

Franklin Graham – fiul lui Billy Graham, este președintele Asociației Evanghelistice Billy Graham și președintele Organizației Internaționale de Binefacere „Punga Samariteanului”. El a venit în România în 2008 pentru a participa la ”Festivalul Speranței” din Timișoara. În perioada 4-6 iunie, peste 77.000 de persoane au fost la evenimentul care a avut loc pe stadionul ”Dan Păltinișanu” .

 

Will Graham – reprezintă a treia generație a familiei Graham care proclamă Evanghelia lui Isus Hristos în toată lumea. El a primit cu bucurie invitația de a veni în țara care odinioară au predicat tatăl și bunicul său. Pe lângă participarea sa în programul Festivalului, echipa de protocol va organiza întâlniri cu reprezentanții religioși și oameni din conducerea României, de asemenea și cu presa.

Comentarii Facebook