150 de dosare depuse la APM Cluj prin programul "Casa Verde"


150 de dosare au fost depuse la Agentia pentru Protectia Mediului Cluj pentru obtinerea de finantare prin programul "Casa verde", in vederea instalarii de sisteme de incalzire cu energie regenerabila.

Cele 150 de dosare ar urma sa obtina finantare in valoare de un milion de lei, in cazul in care vor fi aprobate.

Adina Maier, purtatorul de cuvant al APM Cluj, a declarat ca oamenii cer bani pentru montarea de panouri solare, instalatii de producere a energiei termice din resturi vegetale si rumegus, dar si pentru instalarea de pompe de caldura.

Suma disponibila in judetul Cluj pentru instalarea de sisteme cu energie regenerabila este de 3,5 milioane de lei. Programul a inceput in luna iulie si va continua pana in 30 octombrie.

 

Clujenii pot btine o finantare prin programul "Casa Verde" de maxim 6.000 de lei pentru panouri solare si instalatii de producere a energiei termice din resturi vegetale, forestiere sau silvice si de 8.000 de lei pentru pompele de caldura

Pana acum in judetul Cluj, cele mai multe cereri au venit pentru instalarea de panouri solare, 113, instalatii de producere a energiei termice, 31 de cereri, si 13 pentru montarea unor pompe de caldura.

Comentarii Facebook