142 de clujeni cu venituri modeste si-au reparat dintii pe banii primariei


142 de clujeni cu venituri modeste si-au reparat dintii pe banii primariei de la inceperea programului initiat in 15 aprilie de administratia locala in colaborare cu Facultatea de Medicina Dentara.

Programul "Prima Dent" ar urma sa ofere servicii pe toata durata anului unui numar de 1.400 de clujeni care au venituri modeste, asistati social sau varstnici cu pensii modeste. Medicii stomatologi clujeni vor asigura servicii de baza, care sa ii ajute pe nevoiasi in viata de zi cu zi.

Programul "Prima Dent" a avut si o alta utilitate, a dus la depistarea cauzelor care provoaca deteriorarea danturii. "Medicii care i-au tratat pe acesti oameni mi-au transmis ca s-a ajuns la concluzia ca afectiunile dentare au legatura cu bolile interne. Multi dintre acesti pacienti sufera si de diabet si afectiuni septicemice, tocmai din cauza faptului ca traiesc in condtii precare si cu lipsuri", a declarat primarul Sorin Apostu.

In program a intrat si compania Colgate, care le va da clujenilor 5.000 de pachete cu periute de dinti si pasta pentru o mai buna igiena orala. Un numar similar de pachete va fi impartit elevilor in scolile clujene.

Comentarii Facebook