Miercuri 24 Aprilie

140dB în centrul Clujului la un eveniment privat, pentru care oamenii au plătit bani - FOTO

 

Terasele din centrul Clujului s-au golit în cursul zilei de sâmbătă, după ce zgomotul a fost depășit nepermis, de un eveniment privat, care nu avea ce căuta tocmai în centru. 

 

Liniștea oamenilor care locuiesc în zona centrală este nepermis de des distrusă de evenimentele care se succed în fiecare weekend. La Color Run, un eveniment privat ascuns în spatele unui cros și a faptului că se face mișcare, i-a adus la disperare pe clujeni. Nivelul decibelilor a ajuns la 140, iar oamenii au început să se plângă.

 

Patronul terasei Diesel, Mircea Buteanu, a precizat că înțelege evenimentele culturale din centru, dar acum s-a făcut zarvă pentru nimic. ”O zi întreagă centrul Clujului a fost golit de orice om cu putere normala de suportare zgomotului. După-amiază, câţiva curajoşi sau, poate, aparţinători ai celor care se distrau, s-au încumetat să se aşeze pe câte o terasă. Câţi? Cam de 10-20 de ori mai puţini decât într-o zi obişnuită. Motivul este în imaginea cu decibelmetru care arată 140dB. Un spectacol care trezeşte un interes general şi oferă oraşului cultură, artă şi multe alte avantaje. Un astfel de eveniment trebuia, musai, să se desfăşoare în centru pentru a ne bucura cu toţii de el”, a scris Buteanu.

 

Totul s-a făcut cu acordul Primăriei, care pune privaților gratuit la dispoziție centrul orașului și asigură și siguranța evenimentului, tot din fonduri publice.

 

100 de lei au plătit participanții la acest cros, care putea foarte bine să fie organizat la marginea orașului. 



Comentarii Facebook