13 copii cu probleme de sanatate, depistati in cadrul unui proiect derulat in crese si gradinite

Un numar de 13 copii au fost depistati cu probleme de sanatate in cadrul proiectului-pilot pentru depistarea copiilor cu diverse forme de autism, derulat in cresele ?i gradinitele clujene.

 

Specialistii au depistat un copil cu tulburare de spectru autist, trei cu sindrom hiperkinetic, doi cu probleme de anxietate si sapte copii cu intarziere in dezvoltare. In aceste cazuri, specialistii le-au facut parintilor recomandari cu privire la unele programe de interventie sau evaluari suplimentare.

 

"Vreau doar sa va spun ca rezultatul proiectului ne arata ca acest demers a fost unul justificat, pentru ca, in ciuda procentului redus de cazuri diagnosticate, pentru acei copii proiectul a fost unul important. Ei pot acum beneficia de o terapie corespunzatoare si datorita unei interventii la timp, pot sa aiba o viata mai buna in viitor”, a declarat primarul Sorin Apostu.

 

Proiectul-pilot a fost implementat de Primarie si Asociatia Autism Transilvania, cu colaborarea Inspectoratului Scolar Judetean, a Centrului Bugetar de Crese, a Clinicii de Psihiatrie Pediatrica Cluj-Napoca si a Catedrei de Psihologie Clinica de la UBB.

 

Proiectul va continua printr-un screening efectuat in randul copiilor care nu sunt incadrati in nici o forma de invatamant.

Comentarii Facebook