Miercuri 24 Aprilie

12 din cei 26 de rromi, care si-au cumparat permise de conducere din Ungaria, au fost retinuti pe 24 de ore

Procurorii DNA Cluj au emis ordonante de retinere pe 24 de ore pe numele a 12 din cei 26 de rromi audiati astazi in dosarul "traducatorul". Cetatenii romani au platit importante sume de bani pentru a-si obtine ilegal permisele in Ungaria.

 

Potrivit anchetatorilor clujeni, etnicii rromi se foloseau intre altele de o prevedere legislativa din Ungaria, care spune ca cetatenii altor tari isi pot lua permisul de conducere daca sunt insotiti de un traducator autorizat.  Procurorii clujeni sustin ca etnicii rromi plateau fiecare cateva mii de euro si "traducatorul" completa formularele pentru ei.

 

Surse judiciare sustin ca foarte multi dintre cei care au intrat astfel in posesia unui permis de conducere nici macar nu stiau sa scrie, dar "traducatorul" autorizat se ocupa de toata treaba si indiferent de ce spunea candidatul raspunsul era cel bun.

 

Se pare ca prin aceasta metoda si-au luat permisul zeci de romani din judete precum Salaj sau Bihor. Procurorii DNA au adus deja la audieri 26 de suspecti din localitatea Cehu Silvaniei, judetul Salaj. Pana acum 12 dintre acestia au primit ordonanta de retinere si urmeaza sa fie prezentati maine in fata judecatorilor cu propunerea de arestare pe 29 de zile. 

 

Procurorii sustin ca toata reteaua isi derula activitatea in Ungaria si ca totul a fost demascat in momentul in care s-au prezentat in Romania si au cerut ca permisele de conducere sa fie recunoscute pe plan intern.

 

Audierile vor continua si in zilele urmatoare cand, pe langa cele 26 de persoane chestionate, se vor intalni cu procurorii DNA si alti suspecti.

 

 

Citeste si

Zeci de romi din Salaj care si-au cumparat permise din Ungaria, audiati de DNA Cluj

 

Comentarii Facebook