11 percheziţii efectuate de poliţiştii clujeni în judeţele Cluj şi Sibiu

 

Poliţiştii clujeni au desfăşurat 11 percheziţii pe raza judeţelor Cluj şi Sibiu, într-o cauză  cu prejudiciu de peste 500.000 lei, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii mai multor infracţiuni de evaziune fiscală 

 

La data de 13 mai a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, au desfăşurat 11 percheziţii pe raza judeţelor Cluj şi Sibiu.

 

Percheziţiile s-au efectuat la reşedinţele unui bărbat de 51 de ani din judeţul Sibiu şi la sediile sociale a 9 societăţi comerciale, administrate de către acesta pe raza judeţelor Cluj şi Sibiu.

 

În fapt, în perioada 2012- 2014, bărbatul ar fi constituit mai multe circuite interne şi intracomunitare fictive de mărfuri şi prestări servicii între societăţile pe care le administra, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale datorate statului.

 

Totodată, acesta ar fi rambursat ilegal T.V.A. în valoare de peste 500.000 lei, în urma derulării unor tranzacţii cu piese auto, produse publicitare şi alimentare.

În activităţi au fost angrenaţi poliţişti de investigare a fraudelor, poliţişti criminalişti şi poliţişti din cadrul Serviciilor de Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Cluj şi Sibiu.

 

Totodată, activităţile au beneficiat de suportul Serviciilor de Informaţii si Protecţie Internă Cluj şi Sibiu.

 

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate documente contabile şi unităţi de stocare a datelor în sistem informatic.

 

De asemenea, au fost ridicaţi circa 94.000 lei, despre care există suspiciunea că provin din săvârşirea unor fapte de natură penală.

 

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări faţă de bărbatul de 51 de ani din Sibiu sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni de „evaziune fiscală”, fapte prevăzute de Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

 

Prejudiciul prezumtiv cauzat bugetului consolidat al statului este de peste  500.000 de lei, urmând ca valoarea acestuia să fie stabilita în concret după verificarea documentelor de evidenţă contabilă ridicate cu ocazia perchezitiilor domiciliare. 

Comentarii Facebook