100 de someri din Cluj refuza lunar un loc de munca


100 de someri din Cluj refuza in fiecare luna un loc de munca, a declarat pentru Stiri de Cluj Daniel Don, directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM).

Don sustine ca cei care refuza invoca fie salariul prea mic, dar de cele mai multe ori nu accepta oferta pentru ca distanta este prea mare. "Potrivit legii, somerii pot respinge un loc de munca, in cazul in care distanta pe care trebuie sa o parcurga pana la noua slujba este mai mare de 50 de kilometri. Nu avem ce sa facem si trebuie sa respectam acest lucru. Firmele din Dej si Huedin trebuie sa isi gaseasca someri locali", a declarat Daniel Don.

Directorul AJOFOM Cluj a mai afirmat ca pana la reducerea cu 15% a indemnizatiilor de somaj, lunar erau refuzate circa 150 de job-uri, dar au scazut pentru ca "nu mai este rentabil sa stai in somaj".

Daniel Don sustine ca cele 600 de slujbe vacante in fiecare luna ar putea ocupate mult mai rapid daca ar fi organizate si cursuri de recalificare. "Sunt locuri de munca pe care le-am ocupa mai repede, dar nu avem bani pentru cursuri din luna mari. Am primit pe tot anul 200.000 de lei, care s-au terminat  in primele 5 luni si acum a trebuit sa blocam activitatea", a mai afirmat Daniel Don.

In acest moment, in judetul Cluj sunt 20.000 de somari, din care 13.000 beneficiaza si de o indemnizatie.

Comentarii Facebook