1.000 de asistenti au plecat in ultimul an din spitalele din Cluj la munca in strainatate


1.000 de asistenti din spitalele clujene au plecat in ultimul an la munca in tari precum Franta, Italia, Anglia sau Statele Unite ale Americii. Numarul va creste odata cu anuntul ca 25 % din salariul bugetarilor va scadea, cred reprezentantii Ordinului Asistentilor din Cluj.

"Cifra este mare, dar ingrijorator este ca din 1.000 de asistenti, circa 450 au plecat la munca in Occident numai in acest an. Sacaderea veniturilor cu 25 % ii va face pe multi altii sa plece, oricum primim saptamanal multe cereri", a declarat pentru Stiri de Cluj Emil Buiga, presedintele Ordinului Asistentilor din judetul Cluj.

Oamenii sunt atrasi de ofertele din strainatate numai de salariul oferit, care ajunge la circa 2.000 de euro pe luna. "E tentant si nimeni nu poate spune nu la asa ceva. 2.000 de euro pe luna fata de 600 - 700 de lei cat vor primi aici daca muncesc si in plus nu se compara", a mai spus Emil Buiga.

Reprezentantii Sanitas Cluj atrag atentia ca in spitalele clujene este un deficit mare de personal. "Numai la Spitalul Clinic Judetean Cluj este un deficit de circa 700 - 800 de oameni, iar la Spitalul de Boli Infectioase mai trebuie 144 de asistente si medici. Aceeasi situatie este in toate spitalele si nu are cum sa fie remediata, pentru ca nimeni nu se prezinta la concursurile organizate", a declarat si Mariana Bizo,. vicepresedintele Sanitas Cluj.

Comentarii Facebook