1.000 de angajati ai Regionalei CFR Cluj, propusi pentru disponibilizare. Sindicatele se opun

Companiile de cale ferata propun disponibilizarea a 1.000 de angajati ai Regionalei CFR Cluj. Sindicalistii se opun si cer investitii in infrastructura.

 

Liderul Sindicatului Miscare Comercial de pe raza Regionalei CFR Cluj, Grigore Mare, a declarat pentru Stiri de Cluj ca administratiile companiilor de cale ferata propun concedierea a 1.000 de angajati. "Nu putem fi de acord cu disponibilizarile. In primavara au mai fost concediati 1.700 de colegi. In curand, nu va mai avea cine sa lucreze la calea ferata", a spus Grigore Mare.

 

Liderul sindical sustine ca negocierile incepute cu reprezentantii Ministerului Transporturilor au fost amanate. "Aveam programate negocieri pentru joi, saptamana trecuta, dar a venit remanierea si s-au amanat", spune Mare. El crede ca pentru salvarea societatilor din domeniu ar trebui facute investitii urgente si masive in infrastructura.

 

La Regionala CFR Cluj lucreaza acum circa 6.000 de angajati.

 

Ministerul Transporturilor a anuntat in luna august ca vrea sa disponibilizeze intre 7.100 si 8.300 de angajati de la calea ferata. Impreuna cu alte masuri luate de administratiile companiilor, societatile feroviare ar realiza astfel economii de 788 de milioane de lei in 2011, potrivit oficialilor Ministerului.

Comentarii Facebook