"Pusca si cureaua lata" este o melodie ce apartine folclorului de consum, sustin reprezentantii Academiei Romane


Academia Romana s-a pronuntat in procesul intentat de Mircea Simionca sotilor Traian si Valeria Ilea si a stabilit ca piesa, aflata in litigiu, "Pusca si cureaua lata" apartine folclorului de consum si nu poate avea nimeni drept de autor asupra ei.

"Reprezentantii Academiei Romane au analizat cele doua piese: "Cand eram tanar fecior", a lui Mircea Simionca, si "Pusca si cureaua lata" a sotilor Ilea. Dupa comparatie specialistii de la Academie au stabilit ca cele doua piese apartin folclorului comun si nu se poate spune ca apartin cuiva anume. Cert este ca piesa consacrata si cunoscuta de toata lumea "Pusca si cureaua lata" a sotilor Ilea nu a fost copiata", a declarat pentru Stiri de Cluj Septiumiu Put, avocatul sotilor Ilea.

Traian si Valeria Ilea au fost dati in judecata de Mircea Simionca pe motiv ca i-au furat creatia si le-a cerut plata sumei de 100.000 de lei. Simionca sustine ca el a compus piesa "Cand eram tanar fecior", preluata de Traian Ilea, reorchestrata si lansata pe piata cu numele "Pusca si cureaua lata".

Traian Ilea a declarat astazi pentru Stiri de Cluj ca "melodia nu a fost furata si ca acum Academia Romana a demonstrat acest lucru. Noi am preluat versurile din folclor si nu am furat nimic, asa ca nu avem ce daune sa platim".

Urmatoarea infatisare in procesul "Pusca si cureaua lata" va avea loc in 11 iunie.

Comentarii Facebook