"Politia" concediilor medicale a amendat la Cluj doi medici cu cate 5.000 de lei


Inspectorii Casei de Asigurari de Sanatate Cluj au amendat doi medici care au acordat concedii medicale fara a respecta regulamentul in vigoare. Alti patru medici de familie au fost avertizati.

Purtatorul de cuvant al CJAS Cluj, Crina Grozav, a declarat ca cei doi medici de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta si de la Spitalul Clinic de Urgenta "Octavian Fodor" au fost amendati cu cate 5.000 de lei.

"Au fost verificati in total un numar de 143 de medici, din care 84 medici de familie, 21 de medici din spitale, iar restul medici din ambulatorii. Au fost aplicate doua amenzi de cate 5.000 de lei la doi medici de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta si de la Spitalul Clinic de Urgenta 'Octavian Fodor', unde s-au eliberat certificate medicale fara ca asiguratii sa prezinte adeverinte cu numarul zilelor de concediu medical de care au beneficiat in ultimele 12 luni, si patru avertismente la medici de familie pentru neinregistrarea certificatelor de concedii medicale in documentele primare", a declarat Crina Grozav.

Inspectorii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Cluj au verificat in perioada ianuarie - august daca pacientii care au beneficiat de concediu medical sunt acasa.

"Asiguratii nu au fost gasiti acasa, dar au depus contestatie la decizia comisiei de control. Unul a dovedit ca era plecat la medic, dar al doilea nu a avut nicio scuza si nu i-a fost platit concediul medical pentru 14 zile", a mai spus Crina Grozav.

In primele 8 luni ale anului, in judetul Cluj, au fost eliberate peste 77.000 concedii medicale, cu 3.000 mai putine fata de anul trecut.

Comentarii Facebook